Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Bonbons

Leuk! Zelf bonbons maken. Dit is eenvoudig recept om prachtige bonbons te maken.

over 20 stuks

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Bonbons

:

Bonbon- of fonduevork
Fijnmazig rooster

Voor bonbons:

100 ml slagroom
4 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco
1 pak Dr. Oetker Amandelspijs
2 tl cranberry- of kersenlikeur
0,5 zakjes Dr. Oetker Walnoten
50 g gedroogde cranberry's
Strooidecoratie naar keuze

preparation

Bereiding

1

Chocolade smelten

Zet een kommetje op een pan met een laagje kokend water en verwarm hierin 100 ml slagroom. Hak de chocolade uit 2 zakjes chocoglazuur in stukjes, schep ze bij de warme room en laat het al roerend smelten. Roer de likeur erdoor. Laat het mengsel afkoelen en zet het 1/2 uur (niet langer) afgedekt, in de koelkast.

2

De bonbonvulling maken

Mix, met de mixer met deeghaken, het amandelspijs los. Hak de walnoten grof, snijd de cranberry's wat kleiner. Meng noten en vruchtjes door het spijs. Klop het chocolademengsel met de mixer met garden in 2-3 minuten op de hoogste stand luchtig (het wordt dan lichter van kleur). Roer het door het spijsmengsel. Maak er walnootgrote bolletjes en leg deze 1 uur in de diepvries.

3

Bonbons maken

Smelt de rest van de chocoglazuur en schenk het in een kommetje. Steek de bolletjes stuk voor stuk aan een fonduevork of bonbonvork en heel ze door het glazuur. Laat het even afdruipen, leg ze dan op een (fijnmazig) rooster. Leg als het glazuur nog zacht de bonbons een strooidecor naar keuze en druk deze wat aan. Neem de bonbons (met een plastic handschoen aan), van het rooster en leg ze op een stuk bakpapier. Laat ze verder opstijven.

Voedingswaarden Voor het recept Bonbons

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 942kJ
225kcal
2052kJ
490kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 22.05g 47.94g
Eiwit 0g 0g