Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Ananastaart met muesli

Verrassend, frisse ananastaart met een muesli bodem.

ongeveer 10 - 12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Ananastaart met muesli

:

Bakpapier
Springvorm Ø26 cm

Voor de ananastaart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
400 ml water (lauwwarm)
500 g magere yoghurt
250 ml slagroom
2 - 3 el citroenrasp
1 blikje ananasschijven

Voor de bodem:

200 g vruchtenmuesli (ongezoet) (ongezoet)
45 g boter of margarine
50 g honing

preparation

Bereiding

1

Voor de muesli bodem

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Hak de muesli eventueel iets fijner en rooster de muesli in een pan zonder boter. Voeg de gesmolten boter en de honing toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met deze kruimels en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm minimaal tien minuten in de koelkast.

2

Ananastaart bereiden

Laat de ananasschijven uitlekken en vang het sap op. Doe het sap in de maatbeker en vul het aan met lauwwarm water tot 400 ml. Doe het water/ananassapmengsel in een kom en voeg de kwarktaartmix toe. Voeg de citroensap en citroenrasp toe. Klop dit met de mixer met garden op de laagste stand in één minuut tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de ananastaart ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

3

Ananastaart versieren

Verwijder na het opstijven de springvorm en decoreer de ananastaart met stukjes ananas en eventueel een beetje muesli.

Voedingswaarden Voor het recept Ananastaart met muesli

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1277 kJ
305 kcal
695 kJ
166 kcal
Vet 14.61 g 7.99 g
Koolhydraten 36.36 g 19.87 g
Eiwit 6.05 g 3.31 g