Voor het recept Amandel cupcakes met mokka botercrème
Bakpapier | |
Mixer met garden | |
Keukenmachine | |
IJsschep |
1 doosje | Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (paars) |
2 zakjes | Dr. Oetker Garneeramandelen |
1 zakje | Dr. Oetker Amandelschaafsel |
200 g | basterdsuiker (lichtbruin/gele) |
100 g | boter of margarine (zacht) |
2 | eieren |
2 tl | Dr. Oetker Amandel Aroma |
150 g | tarwebloem |
1 el | Dr. Oetker Backin |
100 ml | melk op kamertemperatuur |
mespuntje | zout |
2 zakjes | espresso oploskoffie |
60 ml | water (kokend) |
100 g | boter |
300 g | poedersuiker (gezeefd) |
Verwarm de oven voor. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel hierop gelijkmatig de Garneeramandelen en het Amandelschaafsel. Rooster ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig, laat ze niet te donker worden. Laat de amandelen buiten de oven afkoelen.
Elektrische oven: 170 °C
Heteluchtoven 150 °C
Baktijd: ongeveer 10 - 25 minuten
Zet de vormpjes in de muffinbakplaat. Maal de afgekoelde amandelen fijn in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Strooi het afgekoelde amandelschaafsel in een kommetje.
Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Roer het Amandel Aroma erdoor. Zeef bloem, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de melk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.
Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het cupcakesbeslag. Bak de cupcakes middenin de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.
Los het espressopoeder op in 60 ml kokend water en laat het helemaal afkoelen. Klop de boter zacht, voeg de poedersuiker en koude koffie toe en klop het tot een mokka botercrème. Klop het mengsel met de mixer in de hoogste stand luchtig in 2 minuten. Schep de mokka botercrème met een kleine ijsschep of spatel op de cupcakes en bestrooi ze met het geroosterde amandelschaafsel.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1825
kJ
436 kcal |
1587
kJ
379 kcal |
Vet | 21.54 g | 18.73 g |
Koolhydraten | 53.09 g | 46.16 g |
Eiwit | 5.74 g | 4.99 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no