Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Amandel cupcakes met mokka botercrème

Amandelcupcakes met een romige mokka botercrème.

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Amandel cupcakes met mokka botercrème

:

Bakpapier
Mixer met garden
Keukenmachine
IJsschep
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes (paars)

Voor de cupcakes:

2 zakjes Dr. Oetker Garneeramandelen
1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
200 g basterdsuiker (lichtbruin/gele)
100 g boter of margarine (zacht)
2 eieren
2 tl Dr. Oetker Amandel Aroma
150 g tarwebloem
1 el Dr. Oetker Backin
100 ml melk op kamertemperatuur
mespuntje zout

Voor de mokka botercrème:

2 zakjes espresso oploskoffie
60 ml water (kokend)
100 g boter
300 g poedersuiker (gezeefd)

preparation

Bereiding

1

Amandelen roosteren

Verwarm de oven voor. Leg een stuk bakpapier op de bakplaat en verdeel hierop gelijkmatig de Garneeramandelen en het Amandelschaafsel. Rooster ze in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin en knapperig, laat ze niet te donker worden. Laat de amandelen buiten de oven afkoelen.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 150 °C

Baktijd: over 10 - 25 Minuten

2

Zet de vormpjes in de muffinbakplaat. Maal de afgekoelde amandelen fijn in een amandelmolen of op de fijne rasp van een keukenmachine. Strooi het afgekoelde amandelschaafsel in een kommetje.

3

Cupcakes beslag maken

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe. Klop het mengsel tussendoor steeds glad. Roer het Amandel Aroma erdoor. Zeef bloem, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de melk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

4

Cupcakes bakken

Vul de cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het cupcakesbeslag. Bak de cupcakes middenin de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met de vinger licht op het cupcakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

5

Mokka botercrème maken

Los het espressopoeder op in 60 ml kokend water en laat het helemaal afkoelen. Klop de boter zacht, voeg de poedersuiker en koude koffie toe en klop het tot een mokka botercrème. Klop het mengsel met de mixer in de hoogste stand luchtig in 2 minuten. Schep de mokka botercrème met een kleine ijsschep of spatel op de cupcakes en bestrooi ze met het geroosterde amandelschaafsel.