Voor het recept Aardbeien MonChoutaart
350 g | aardbeien |
150 g | basterdsuiker |
45 ml | water (3 tl) |
1 pak | Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem |
200 g | MonChou (2 pakjes) |
250 ml | slagroom |
70 g | boter of margarine |
100 ml | water |
2 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
Verwijder de steeltjes en snijd de aardbeien in kleine stukjes.
Doe de aardbeien in een pan met de suiker en het water en verwarm op een laag vuur ongeveer 10 minuten tot de suiker is opgelost en de aardbeien zacht zijn.
Plaats een zeef op een grote kom en giet het mengsel door de zeef. Leg 150 ml aardbeiensap opzij, dit wordt het glazuur. Doe 100 ml sap terug in de pan. Houd de aardbeien in de zeef apart. Deze gebruiken we voor het beslag.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
Smelt 70 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kandijkoekjesmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in een kom de MonChou (op kamertemperatuur) met een mixer met gardes op de hoogste stand in 1 minuut glad.
Voeg de aardbeiensap en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.
Spatel de gezeefde aardbeien door het beslag. Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
Maak voor het serveren van je MonChoutaart het aardbeienglazuur. Leg 2 blaadjes gelatine in een bakje water om zacht te laten worden.
Verwarm en meng in een pannetje de resterende aardbeiensap (150 ml). Los de gelatineblaadjes op in het verwarmde mengsel en roer goed door. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen.
Haal de MonChoutaart uit de vorm en leg op een serveerschaal. Giet het glazuur over de bovenkant van de MonChoutaart. Snijd de aardbeien doormidden en leg ze op het glazuur als decoratie.
Je bent nu klaar om je aardbeien MonChoutaart te serveren, bewaar tot het opdienen in de koelkast. Eetsmakelijk!
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1570
kJ
375 kcal |
1122
kJ
268 kcal |
Vet | 27.91 g | 19.94 g |
Koolhydraten | 26.58 g | 18.98 g |
Eiwit | 4.32 g | 3.09 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no