Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Aardbeien met chocodip

Verse aardbeien gedecoreerd met heerlijke witte chocolade en suiker strooisel in leuke kleurtjes.

10 - 20 porties

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien met chocodip

Keukengerei:

kommetje/bakje
penseel (dun)

Om de aardbeien te versieren:

schaaltje aardbeien
1 reep witte chocolade
Dr. Oetker Kleurstoffen
Strooidecoratie (b.v. suikerhartjes, parels, gekleurde hagel van Dr. Oetker)

preparation

Bereiding

1

Smelt de witte chocolade au bain-marie.

2

Bedenk welke kleuren je wilt maken en verdeel gesmolten chocolade over dat aantal bakjes. Let wel goed op de maat van de bakjes! De aardbei moet in ieder geval tot de helft kunnen worden gedipt.

3

Voeg enkele druppels kleurstof toe aan de gesmolten cholade en roer het goed door.

4

Doe de suikerdecoratie in losse bakjes en doop daarna de eerste aardbei in de chocolade.

5

Als de chocolade een beetje begint te drogen doop je de aardbei in één van de bakjes met de suikerdecoratie.

TIP!

Om losse pareltjes en hartjes er later op te plakken kun je met een penseeltje en wat warme chocolade de decoratie op de aardbeien plakken.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien met chocodip

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 289kJ
69kcal
959kJ
229kcal
Vet 2.29g 7.64g
Koolhydraten 11.19g 37.29g
Eiwit 0.58g 1.95g