Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Chicklovefood maakte deze Aardbeien Kwarktaart speciaal voor Pasen. ,,Deze aardbeien kwarktaart is trouwens niet alleen leuk voor Pasen, maar kun je ook heel goed op andere speciale momenten van het jaar op tafel zetten.''

1 taart

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Voor de aardbeien kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
60 g boter
400 ml water
250 ml slagroom
500 g magere kwark

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
schaaltje aardbeien
1 reep witte chocolade

Extra nodig:

springvorm 24 cm
rasp

preparation

Bereiding

1

Maak de kwarktaart taart volgens de aanwijzingen op de verpakking: leg het bijgesloten vel bakpapier over de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur af en meng met de kruimelbodemmix.

3

Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk plat met de bolle kant van een lepel.

4

Zet de springvorm voor ca. 10 minuten in de koelkast.

5

Doe ondertussen het water in een beslagkom en voeg de taartmix toe. Mix in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.

6

Voeg vervolgens de slagroom en de kwark toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa (gebruik bij voorkeur de kwark en slagroom direct uit de koelkast).

7

Schenk het taartmengsel over de bodem.

8

Strijk de bovenkant glad en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.

10

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en haal de springvorm ervan af.

11

Schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf (of rasp).

12

Snijd de aardbeien in stukjes.

13

Beplak de rand van de taart met het amandelschaafsel. Druk voorzichtig aan.

14

Verdeel de aardbeienstukjes over het midden van de taart.

15

Strooi de geraspte witte chocolade over de taart en zet ‘m op een mooi bord of een plateau.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 14436 kJ
3448 kcal
703 kJ
168 kcal
Vet 250.18 g 12.19 g
Koolhydraten 206.51 g 10.06 g
Eiwit 90.05 g 4.39 g