Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Chicklovefood maakte deze Aardbeien Kwarktaart speciaal voor Pasen. ,,Deze aardbeien kwarktaart is trouwens niet alleen leuk voor Pasen, maar kun je ook heel goed op andere speciale momenten van het jaar op tafel zetten.''

1 taart

Eenvoudig 30 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Voor de aardbeien kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
60 g boter
400 ml water
250 ml slagroom
500 g magere kwark

Voor decoratie:

1 zakje Dr. Oetker Amandelschaafsel
schaaltje aardbeien
1 reep witte chocolade

Extra nodig:

springvorm 24 cm
rasp

preparation

Bereiding

1

Maak de kwarktaart taart volgens de aanwijzingen op de verpakking: leg het bijgesloten vel bakpapier over de bodem van de springvorm. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt de boter in een pannetje. Haal van het vuur af en meng met de kruimelbodemmix.

3

Bedek de bodem van de springvorm hiermee en druk plat met de bolle kant van een lepel.

4

Zet de springvorm voor ca. 10 minuten in de koelkast.

5

Doe ondertussen het water in een beslagkom en voeg de taartmix toe. Mix in 1 minuut op de laagste stand tot een glad mengsel.

6

Voeg vervolgens de slagroom en de kwark toe en mix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa (gebruik bij voorkeur de kwark en slagroom direct uit de koelkast).

7

Schenk het taartmengsel over de bodem.

8

Strijk de bovenkant glad en laat minimaal 2,5 uur opstijven in de koelkast.

9

Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een keukenpapiertje.

10

Snijd met behulp van een mes de taart los van de rand en haal de springvorm ervan af.

11

Schaaf de witte chocolade met een kaasschaaf (of rasp).

12

Snijd de aardbeien in stukjes.

13

Beplak de rand van de taart met het amandelschaafsel. Druk voorzichtig aan.

14

Verdeel de aardbeienstukjes over het midden van de taart.

15

Strooi de geraspte witte chocolade over de taart en zet ‘m op een mooi bord of een plateau.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeien kwarktaart met witte chocolade

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 14436 kJ
3448 kcal
703 kJ
168 kcal
Vet 250.18 g 12.19 g
Koolhydraten 206.51 g 10.06 g
Eiwit 90.05 g 4.39 g

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief

Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no