Flag

Zelfgemaakte vanille-ijs

4 stuks
Gemiddeld
200
Huisgemaakte vanille-ijs voor de perfecte vanille-experience!
Logo Image
Baktips
Bij het roeren van het ijsmengsel mag het waterbad niet koken, omdat hierdoor de eidooier gaat stollen.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Kom 15-20 cm (halve bolvorm)

Ingrediënten

Ingredienten
250 mlmelk
250 mlslagroom
2 tlDr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
4eidooiers
80 gsuiker
mespuntjezout

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract of Dr. Oetker Bourbon-Vanillepasta (1 eetlepel)
1

Breng de melk, slagroom en vanillepasta aan de kook in een pan. Haal de pan van het vuur en zet opzij om een ​​beetje af te koelen.

2

Gebruik ondertussen een mixer om het eigeel, de suiker en het zout in een kom schuimig te kloppen. Roer het melk-roommengsel erdoor en roer het romig boven een heetwaterbad. Zet dan apart om af te koelen.

3

Vul het mengsel in een diepvriesbestendige bewaardoos en vries in. Dek het af met huishoudfolie. Roer het ijs de komende 2 uur om het half uur krachtig door (haal ook het ijs goed van de zijkanten van de schaal). Laat het ijs na 2 uur nogmaals 2 uur in de vriezer om verder te bevriezen. 

Baktips

  • Bij het roeren van het ijsmengsel mag het waterbad niet koken, omdat hierdoor de eidooier gaat stollen.