Flag

Inspiratie

De leukste recepten
voor de kleine thuisbakkers
THUISFEESTJE MET DR. OETKER
De kleine thuisbakkers

Een tip voor plezier thuis met de kinderen? Maak van elke dag een feestje door gezellig samen met het gezin de keuken in te duiken en te genieten van het bakken. Het is niet alleen een leuke activiteit, maar ook een geweldige manier om de band te versterken en mooie herinneringen te creëren. Laat de kinderen vol trots hun creaties versieren met glanzende parels, zoete hartjes, knapperige disco of schitterende suiker decoratie. Het geeft hen de vrijheid om hun eigen unieke draai te geven aan de lekkernijen die ze maken.

Ontdek de leukste recepten die speciaal geschikt zijn voor kinderen, van kleurrijke cupcakes en smakelijke koekjes tot feestelijke taarten en verrukkelijke brownies. Laat je inspireren door de eindeloze mogelijkheden en stimuleer hun creativiteit terwijl ze experimenteren met verschillende smaken, texturen en decoraties. Misschien kiezen jullie voor een thema-gebakje, zoals een fantasierijke prinsessentaart of een stoere piratencake. Of gaan jullie voor een klassiek recept met een verrassende twist, zoals brownie monster of vrolijke cupcakes

Samen bakken is niet alleen leuk, maar ook educatief. Terwijl de kinderen meehelpen met het afmeten van ingrediënten, leren ze over getallen, maten en verhoudingen. Ze ontwikkelen ook belangrijke vaardigheden, zoals geduld, teamwork en opvolgen van instructies. Bovendien stimuleert bakken hun zintuigen en helpt het hen nieuwe smaken en texturen te ontdekken.

Dus waar wachten jullie nog op? Duik de keuken in, haal de schorten tevoorschijn en maak van elke dag een feestelijke bakdag met het hele gezin. Samen creëren jullie niet alleen heerlijke lekkernijen, maar ook onvergetelijke momenten die nog lang zullen worden gekoesterd. Wat gaan jullie bakken? De mogelijkheden zijn eindeloos, dus laat jullie verbeelding de vrije loop en geniet van het bakavontuur!

Picture -
Picture -

Cupcakes maken met kinderen

Stap in de wondere wereld van het cupcake-avontuur en laat de kinderen meegenieten van een onvergetelijke bakervaring! Het maken van cupcakes met kinderen is niet alleen een heerlijk zoete activiteit, maar ook een geweldige manier om quality time door te brengen en kostbare herinneringen te creëren.

Laat de kinderen hun verbeelding de vrije loop laten terwijl ze de cupcake-ingrediënten mengen, beslag lepelen en kleurrijke toppings kiezen. Samen zullen jullie genieten van het zien van de cupcakes die langzaam transformeren in kleine kunstwerkjes in de oven.

Deze bakactiviteit biedt kinderen de kans om hun creativiteit te uiten en hun fijne motoriek te verbeteren terwijl ze decoraties aanbrengen. Laat ze kiezen uit een scala aan kleurrijke glazuur, sprankelende strooisels en schattige suikerfiguurtjes om hun cupcakes tot leven te brengen. Het resultaat? Een tafel vol unieke, kleurrijke en heerlijke traktaties waar ze trots op kunnen zijn.

Download jouw cupcakedecoratie!