Flag

Oranje koeken bakmix

8 stuks
Gemakkelijk
10
Maak eenvoudig heerlijke oranje koeken met een zachte glazuurlaag. Lekker bij de koffie, thee of als tussendoortje.
Oranje koeken zijn heerlijke koeken met een zachte glazuurlaag. Perfect voor elk Oranje feestje! Ook heerlijk voor bij de koffie, thee of als tussendoortje. Door de bijgeleverde koekvormpjes gemakkelijk te bereiden. Zelf hoef je alleen maar 140 gram boter / margarine en 100 ml water toe te voe...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de oranje koeken
1 pakDr. Oetker Oranje Koeken met glazuur
140 gboter of margarine
75 mlwater lauwwarm
Voor het glazuur
25 mlwater (heet/kokend)
Extra nodig
bakplaat
beslagkom
mixer met gardes
1ijsschep of 2 lepels

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Oranje Koeken met glazuur

Oranje koek maken

1

Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.

2

Haal de bakplaat uit de oven en plaats de bijgeleverde vormpjes hierop.

3

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C


Beslag bereiden
4

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht.

5

Voeg aan de boter de roze koekmix en 75 ml water toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag.

6

Verdeel het koekbeslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de koekvormpjes (ca. 55 g).


Oranje koeken bakken

Baktijd: 25 - 30 Minuten

7

Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koeken in ca. 25-30 minuten gaar.

8

De koeken zijn gaar als je je vinger in het midden van de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet).

9

Laat de koeken vervolgens goed afkoelen.


Oranje glazuur maken
10

Vul de waterkoker en breng water aan de kook.

11

Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met de mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

12

Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat 5 minuten afkoelen.

13

Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de koeken.  

14

Laat de oranje koeken nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed uithard.