Flag

Mango paastoetje

10 - 12 stuks
Gemiddeld
170
Veel oh's en ah's! Wat hupt er nu op de paastafel? Een echte eyecatcher met de zachtzoete smaak van mango. Lief én lekker!
Paastoetje maken? Wat is er nu nog beter dan een frisse, fruitige en kleurrijke mango paastoetje om de smaakpapillen te verwennen? Deze kwarktaart mango haasjes is het paastoetje wat jouw Pasen helemaal af maakt. Dus waar wacht je nog op? Maak je eigen mango kwarktaart haasjes en maak van je ...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de mango paastoetjes
60 gboter of margarine
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
300 mlwater op kamertemperatuur
Voor de (paas)haasjes
250 mlslagroom
1 elpoedersuiker
1mango
strooibusDr. Oetker Chocofantasie
1 doosjeDr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
Extra nodig
steelpan
beslagkom
mixer met gardes
10 - 12kommetjes/bakjes van glas Ø8-10 cm
spuitzak of plastic zakje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Mangosmaak
Picture - Dr. Oetker Chocofantasie
Picture - Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
1

Voorbereiden

Smelt 60 g boter in een steelpan. Neem de steelpan van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

2

Bedek de bodem van de glazen schaaltjes gelijkmatig met de kruimelbodemmix en druk dit stevig aan met de bolle kant van de lepel.

3

Kwarkmengsel bereiden

Doe 300 ml water op kamertemperatuur met de kwark en slagroom in een beslagkom en meng dit met een garde op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

4

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Verdeel het taartmengsel over de glaasjes.

5

Laat de paastoetjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 120 - 150 Minuten

6

Mango haasjes versieren

Klop ondertussen de slagroom samen met de poedersuiker in een vetvrije kom met een mixer met gardes stijf.

7

Doe de slagroom in een spuitzak zonder spuitmond. Of gebruik hiervoor een plastic zakje.

8

Schil de mango en snijd in plakken. Snijd vervolgens uit de plakken de oren voor de paashaas.

9

Knip het uiteinde van de spuitzak of een hoekje van het boterhamzakje en spuit een gladde toef in het midden van de glaasjes.

10

Duw aan de bovenkant de mango oortjes in de toeven. Duw daaronder de chocolade bolletjes (oogjes), druk het neusje erin (gouden bolletje) en teken snorharen met de Dr. Oetker Decoratiestiften.