Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zomerse Meringuetaart met vers fruit

Sandra van Leuke Recepten.nl maakte dit recept voor ons: "Met deze zomerse meringuetaart haal je het zonnetje in huis! Hij is lekker fris, licht en origineel."

10 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zomerse Meringuetaart met vers fruit

Voor de meringue taart:

4 eiwitten
280 g suiker
Dr. Oetker Vanille Aroma
2 el maizena (bijv. Koopmans)

Voor vulling en decoratie:

2 mango's
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
50 g poedersuiker
250 g magere kwark
375 g frambozen
poedersuiker voor bestuiven

Extra nodig:

beslagkom
citroensap
2 bakplaten
bakpapier
mixer met garden
bord van ongeveer Ø 21 cm

preparation

Bereiding

1

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Maak de beslagkom vetvrij aan de binnenzijde door reiniging met behulp van bijvoorbeeld keukenpapier en citroensap. Bekleed beide bakplaten met bakpapier. Teken met potlood met behulp van een bord op iedere bakplaat twee cirkels af. Zorg dat de cirkels elkaar niet raken.

Elektrische oven: 130 °C

Heteluchtoven 110 °C

2

Meringue bereiden

Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Voeg daarna de andere helft van de suiker, de maizena en een scheutje vanillearoma toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Verdeel het meringue mengsel gelijkmatig met een lepel of spatel over de cirkels. Schuif de bakplaten in de oven en bak de meringue 1 uur, zet daarna de oven uit en laat ze nog 2 uur in de oven staan (zonder de deur te openen).

Baktijd: 60 - 70 minuten

4

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees in blokjes.

5

Maak ondertussen de vulling: klop de slagroom met de Klop-Fix en 50 g poedersuiker stijf met de mixer.

6

Schep daarna met een lepel de kwark er door.

7

Haal de meringues uit de oven. Als ze nog niet goed afgekoeld zijn, laat ze dan nog even buiten de oven afkoelen. Haal ze voorzichtig los van het bakpapier.

8

Leg een meringuecirkel op een bord of taartplateau en bestrijk met wat van het slagroom mengsel en verdeel er wat frambozen en mango op.

9

Herhaal dit nog 3 keer totdat alle ingrediënten op zijn. Probeer het fruit zo goed mogelijk te verdelen zodat de taart niet scheef gaat staan, anders bestaat de kans dat hij gaat breken. Bestuif de bovenzijde met poedersuiker.

Dit recept is gemaakt door Sandra van Leukerecepten.nl: http://www.leukerecepten.nl/blogs/inspiratie/1429-zomerse-meringuetaart-met-vers-fruit

Voedingswaarden Voor het recept Zomerse Meringuetaart met vers fruit

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1336kJ
319kcal
636kJ
152kcal
Vet 9.20g 4.38g
Koolhydraten 51.57g 24.56g
Eiwit 4.83g 2.30g