Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Wolken Citroen met Appeltjes

Een heerlijk luchtige appelcake.

ongeveer 8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Citroen met Appeltjes

Bakgerei:

bakpapier
springvorm
mixer met garden
scherp mesje
koekenpan
zeef

voor de cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren (m, op kamertemperatuur)

voor het appelmengsel:

2 appels (stevig en iets zurig)
1 el suiker
1 tl kaneel
30 g roomboter

preparation

Bereiding

1

Appel met suiker en kaneel

Voordat je de Wolken cake bereid, begin je met de appels. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Verhit boter in de pan en voeg de appelblokjes toe (let op: doe dit op een lage temperatuur). Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker en het kaneel toe. Verwarm totdat de suiker begint te karamelliseren. Haal dan de pan van het vuur en laat de appeltjes goed afkoelen.

2

Wolkencake met appel

Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de helft van de appeltjes over het beslag.

3

Wolkencake bakken

Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake onderin de oven in ca. 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 - 55 minuten

4

Serveren

Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker. Serveer de cake op een bordje met een schepje van de overgebleven appels.

Variatie Tip!

Schep ook stukje appels door het beslag voor stukjes appel in de cake.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Citroen met Appeltjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1377kJ
329kcal
1093kJ
261kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g