Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Wolken Citroen met Appeltjes

Een heerlijk luchtige appelcake.

ongeveer 8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Citroen met Appeltjes

Bakgerei:

bakpapier
springvorm
mixer met garden
scherp mesje
koekenpan
zeef

voor de cake:

1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren (m, op kamertemperatuur)

voor het appelmengsel:

2 appels (stevig en iets zurig)
1 el suiker
1 tl kaneel
30 g roomboter

preparation

Bereiding

1

Appel met suiker en kaneel

Voordat je de Wolken cake bereid, begin je met de appels. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine blokjes. Verhit boter in de pan en voeg de appelblokjes toe (let op: doe dit op een lage temperatuur). Bak de appeltjes goudbruin en voeg daarna de suiker en het kaneel toe. Verwarm totdat de suiker begint te karamelliseren. Haal dan de pan van het vuur en laat de appeltjes goed afkoelen.

2

Wolkencake met appel

Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm de oven voor. Schep het beslag in de springvorm en verdeel de helft van de appeltjes over het beslag.

3

Wolkencake bakken

Strooi circa 1/4 deel van de poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de cake onderin de oven in ca. 50-55 minuten gaar en goudbruin. Laat de cake zonder de springvorm afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Inclusief Midden

Baktijd: ongeveer 50 - 55 minuten

4

Serveren

Bestrooi de cake vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker. Serveer de cake op een bordje met een schepje van de overgebleven appels.

Variatie Tip!

Schep ook stukje appels door het beslag voor stukjes appel in de cake.

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Citroen met Appeltjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1377 kJ
329 kcal
1093 kJ
261 kcal
Vet 13.19 g 10.47 g
Koolhydraten 47.53 g 37.72 g
Eiwit 4.18 g 3.31 g