Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Sinaasappel Voetbal Kwarktaart

Een oranje kwarktaart in de vorm van een voetbal.

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Sinaasappel Voetbal Kwarktaart

Bakgerei:

mixer met garden
kom (ronde vorm)
olie (om in te vetten)
kunststof roller
kunststof mesje voor fondant

Voor de voetbal kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Naturel
500 g magere kwark
250 ml slagroom
75 g margarine
400 ml sinaasappelsap (kamertemperatuur)

Decoratie:

ongeveer 3 verpakkingen Dr. Oetker Rolfondant wit (ca. 3)

voor de oranje botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zacht)
125 ml melk (koud)
stift Dr. Oetker Kleurstoffen (rode en gele stift)

preparation

Bereiding

1

Bereid de taartmix volgens de aanwijzingen op de verpakking maar dan met sinaasappelsap. Bestrijk de binnenkant van een ronde beslagkom licht met olie. Stort het taartmengsel in de ronde beslagkom.

2

Bereid de kruimelbodem zoals aangegeven op de verpakking, verdeel dit over de taartvulling en druk het aan. Laat de voetbal kwarktaart 2,5 uur in de koelkast opstijven.

3

Zet de kom circa 30 seconden in een warmwaterbad zodat de kwarktaart los komt van de kom. Keer de kom op een bord en laat de voetbal kwarktaart uit de kom op het bord vallen. Rol het fondant uit tot een dunne plak en snijdt 7 zeshoeken van circa Ø 5cm uit het fondant.

4

Rol de rest van de fondant uit en verdeel dit over de voetbal kwarktaart heen. Bereid de botercrème volgens de bereidingswijze op de verpakking en kleur het oranje met een beetje gele en rode kleurstof. Strijk dit over de fondant heen.

5

Teken zeshoeken (ter grootte van de fondant zeshoeken) op de oranje botercrème, zoals op een voetbal. Leg hierop direct, zoals op een voetbal, de 7 fondant zeshoeken.

Tip

Kleur het overgebleven fondant groen en rol het dun uit. Snijd met een klein mesje in een lange baan karteltjes in de fondant zodat het op gras lijkt. Wikkel dit rondom de voetbal kwarktaart.

Voedingswaarden Voor het recept Sinaasappel Voetbal Kwarktaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 4472 kJ
1068 kcal
1989 kJ
475 kcal
Vet 30.91 g 13.74 g
Koolhydraten 59.62 g 26.50 g
Eiwit 7.36 g 3.27 g