Dr. Oetker Glazuur Oranje is verkrijgbaar bij Xenos.
Voor het recept Oranje Tompouce
1 pak | diepvries bladerdeeg (Koopmans) |
500 ml | melk |
100 g | suiker |
1 el | Dr. Oetker Bourbon Vanille-extract |
4 | eidooiers |
3 el | bloem |
250 ml | slagroom |
2 blaadjes | Dr. Oetker Gelatine |
2 zakjes | Dr. Oetker Glazuur Oranje |
strooibus | Dr. Oetker Regenboogfantasie |
Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Leg op een bakplaat een vel bakpapier.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Elektrische oven: 180 °C
Heteluchtoven 180 °C
Snijd de plakjes bladerdeeg na 10 minuten ontdooien door de helft en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in de plakjes. (dit voorkomt dat ze heel hoog worden).
Bak de plakjes eerst 5 minuten en haal ze dan uit de oven. Druk met een theedoek voorzichtig de lucht uit de plakjes. Bak de plakjes daarna nog ongeveer 10 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Breng 450 ml melk met de suiker aan de kook. Meng 1 eetlepel vanille extract met de eidooiers.
Roer de resterende melk door de eidooiers en roer de bloem erdoor. Roer het eimengsel door de kokende melk en kook circa 2 minuten door.
Spoel een bakplaatje of kom af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plastic folie afkoelen.
Klop de slagroom stijf en week de gelatine in koud water. Roer de banketbakkersroom los in een kom.
Smelt de gelatine in een pannetje en roer de gelatine door de banketbakkersroom. Spatel de room erdoor en laat de banketbakkersroom opstijven in de koelkast.
Verwarm de zakjes glazuur door ze in een pannetje of kom met ruime hoeveelheid heet (niet kokend) water gedurende 5 minuten. Zorg ervoor dat de zakjes onder water blijven.
Haal de zakjes uit het water en kneed de zakjes goed door. Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en bedek de helft van de plakjes bladerdeeg met glazuur. Bestrooi ze daarna met het strooisel.
Schep de banketbakkersroom in een spuitzak en spuit banen op de resterende plakjes bladerdeeg. Of verdeel het met een lepel/mes. Leg daarna de plakjes met glazuur op de plakjes met banketbakkersroom.
Per Portie/Stuk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
2022
kJ
483 kcal |
1114
kJ
266 kcal |
Vet | 20.95 g | 11.51 g |
Koolhydraten | 66.59 g | 36.59 g |
Eiwit | 6.64 g | 3.65 g |
We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
no
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
no