Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Nectarine Yoghurttaart

Een zomers frisse yoghurttaart met nectarines. Deze taart maak je heel eenvoudig met een halfvolle vruchtenyoghurt.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 15 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Nectarine Yoghurttaart

Voor de yoghurttaart:

1 pak Dr. Oetker Yoghurt taart
1 liter halfvolle vruchtenyoghurt (nectarine)
60 g margarine
1 - 2 nectarines

Extra nodig:

springvorm 24 cm
mixer met garden

preparation

Bereiding

1

Leg het bijgesloten velletje bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 g margarine in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje mueslikruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de mueslikruimelbodem en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.

6

Doe de vruchtenyoghurt en de taartmix in een beslagkom. Klop het met een mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig yoghurttaart mengsel.

7

Schenk het yoghurttaartmengsel in de springvorm. Strijk met een vork gelijkmatige rechte lijnen in het oppervlak. Gebruik de vork opnieuw in een cirkel langs de rand.

8

Zet de nectarine-yoghurttaart minimaal 2½ uur in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

9

Haal de nectarine-yoghurttaart vlak voor serveren uit de koelkast. Verwijder de springvorm.

10

Was de nectarine onder de koude kraan en dep deze goed droog. Verwijder de pit en snijd de nectarine in gelijkmatige halve-maan partjes. Decoreer de taart in het midden met de nectarine.

Voedingswaarden Voor het recept Nectarine Yoghurttaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 800kJ
191kcal
557kJ
133kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g