Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mon Cherie taart

Kleine taartjes van Brownies gevuld met romige mascarpone en (amarena)kersen.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mon Cherie taart

:

Mixer met garden
Aluminiumfolie
Hartvormige mal

Voor de brownies:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter (zachte)
1 potje kersen op siroop (ontpit) of amarena-kersen
250 g Mascarpone
50 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze brownies

Maak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat het beslag gelijkmatig over de vorm wordt verdeeld. Prik aan het einde van de baktijd met een (saté)prikker in het midden van de Brownies om de gaarheid te controleren. Blijft er beslag plakken? Dek de Brownies af met een stukje aluminiumfolie en bak ze nog 5-10 minuten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: over 40 Minuten

2

Laat de Brownies in de vorm afkoelen. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en neem de Brownies er uit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

3

Snijd met de Brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm.

4

Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog. Roer de mascarpone los met slagroom en Klop-Fix. Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de Brownieslaag in de vorm.

5

Duw op regelmatige afstand de kersen in de room en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere laag met het snijvlak naar beneden er op.

6

Druk het voorzichtig aan. Vouw de vorm goed tegen het taartje aan en zet het eventueel met plakband vast. Laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 180 - 240 Minuten

7

Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt. Snijd het taartje voorzichtig in 6 vierkante stukjes. Leg op elk een hartvormige mal en bestrooi de gebakjes voorzichtig met poedersuiker (gebruik een theezeefje).

Voedingswaarden Voor het recept Mon Cherie taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1729kJ
413kcal
1281kJ
306kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 39g 29g
Eiwit 0g 0g