Mon Cherie taart

Kleine taartjes van Brownies gevuld met romige mascarpone en (amarena)kersen.

8 stuks

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mon Cherie taart

:

Mixer met gardes
Aluminiumfolie
Hartvormige mal

Voor de brownies:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter (zachte)
1 potje kersen op siroop (ontpit) of amarena-kersen
250 g Mascarpone
50 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze brownies

Maak de Brownies volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let erop dat het beslag gelijkmatig over de vorm wordt verdeeld. Prik aan het einde van de baktijd met een (saté)prikker in het midden van de Brownies om de gaarheid te controleren. Blijft er beslag plakken? Dek de Brownies af met een stukje aluminiumfolie en bak ze nog 5-10 minuten.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Baktijd: ongeveer 40 Minuten

2

Laat de Brownies in de vorm afkoelen. Maak de zijkanten van de vorm voorzichtig open en neem de Brownies er uit. Maak de vorm schoon en vouw deze weer dicht, zet de hoekjes vast met plakband.

3

Snijd met de Brownies met een broodmes horizontaal door. Neem de bovenste laag eraf, leg deze met het snijvlak naar boven in de bakvorm.

4

Neem ca. 16 kersen uit het potje en dep ze droog. Roer de mascarpone los met slagroom en Klop-Fix. Klop het daarna met een mixer met garden nog ca. 4 minuten. Schep het roommengsel op de Brownieslaag in de vorm.

5

Duw op regelmatige afstand de kersen in de room en strijk de room over de kersen glad. Leg de andere laag met het snijvlak naar beneden er op.

6

Druk het voorzichtig aan. Vouw de vorm goed tegen het taartje aan en zet het eventueel met plakband vast. Laat de taart 3-4 uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 180 - 240 Minuten

7

Spoel een broodmes om met warm water, zodat het warm wordt. Snijd het taartje voorzichtig in 6 vierkante stukjes. Leg op elk een hartvormige mal en bestrooi de gebakjes voorzichtig met poedersuiker (gebruik een theezeefje).

Voedingswaarden Voor het recept Mon Cherie taart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1729 kJ
413 kcal
1281 kJ
306 kcal
Vet 26.03 g 19.28 g
Koolhydraten 39.46 g 29.23 g
Eiwit 4.55 g 3.37 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no