Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.
Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

Frisse kwarktaart met een zelfgemaakte bodem van biscuitjes. Natuurlijk kun je ook bastognekoekjes, cake of chocoladekoekjes gebruiken als kwarktaartbodem.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

:

Bakpapier
Springvorm Ø24 cm
Mixer met garden

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
125 g margarine of boter
200 g tarwe biscuits
400 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Kwarktaart bodem bereiden (5 minuten)

Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 125 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de verkruimelde biscuits toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kwarktaart bodem ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Kwarktaart maken (5 minuten)

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1461 kJ
349 kcal
963 kJ
230 kcal
Vet 22.26 g 14.64 g
Koolhydraten 29.13 g 19.17 g
Eiwit 7.45 g 4.90 g