Flag

Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Frisse kwarktaart met een zelfgemaakte bodem van biscuitjes. Natuurlijk kun je ook bastognekoekjes, cake of chocoladekoekjes gebruiken als kwarktaartbodem.
Logo Image
Baktips
Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Baktips
Versier de kwarktaart eventueel met toefjes slagroom en verse vruchten.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Extra nodig
Bakpapier
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Ingrediënten

Voor de kwarktaart
1 pakDr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
125 gmargarine of boter
200 gtarwe biscuits
400 mlwater
500 gmagere kwark
250 mlslagroom

Gemaakt met:

1

Kwarktaart bodem bereiden (5 minuten)

Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 125 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de verkruimelde biscuits toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kwarktaart bodem ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Kwarktaart maken (5 minuten)

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Baktips

  • Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
  • Versier de kwarktaart eventueel met toefjes slagroom en verse vruchten.