Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

Frisse kwarktaart met een zelfgemaakte bodem van biscuitjes. Natuurlijk kun je ook bastognekoekjes, cake of chocoladekoekjes gebruiken als kwarktaartbodem.

10 - 12 taartpunten

Eenvoudig 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

:

Bakpapier
Springvorm 24 cm
Mixer met garden

Voor de kwarktaart:

1 pak Dr. Oetker Mix voor Kwarktaart Naturel (zonder bodem)
125 g margarine of boter
200 g tarwe biscuits
400 ml water
500 g magere kwark
250 ml slagroom

preparation

Bereiding

1

Kwarktaart bodem bereiden (5 minuten)

Leg bakpapier op de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 125 gram boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg de verkruimelde biscuits toe. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het koekjesmengsel en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de kwarktaart bodem ca. 10 minuten in de koelkast.

2

Kwarktaart maken (5 minuten)

Doe het water (400 ml op kamertemperatuur) en de kwarktaart mix in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark en de ongeklopte slagroom toe en klop het mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtig kwarktaart mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast. Schenk het kwarktaart mengsel over de bodem. Laat de kwarktaart ten minste 2 ½ uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Kwarktaart (met bodem van tarwe biscuits)

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1461kJ
349kcal
963kJ
230kcal
Vet 22.26g 14.64g
Koolhydraten 29.13g 19.17g
Eiwit 7.45g 4.90g