Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Honingdeeg (Lebkuchen)

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Honingdeeg (Lebkuchen)

:

Mengkom
Bakpapier
Bakplaat
Koekuitsteker

Voor honingdeeg:

1000 g roggemeel (verkrijgbaar bij een biologische winkel of molenaar)
snufje zout
80 g speculaaskruiden
1 el kaneel
2 tl Dr. Oetker Citroen Aroma
2 zakjes Dr. Oetker Walnoten
500 g honing
240 g boter
240 g poedersuiker
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin
2 el koud water

preparation

Bereiding

1

Bereidingswijze Lebkuchen

Verwarm de oven voor. Zeef het meel met het zout boven een beslagkom. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de kruiden, aroma en de noten.

2

Verwarm de honing, boter en de suiker in een pannetje tot 40 - 50°C. Laat het honingmengsel afkoelen en schenk het daarna in het kuiltje.

3

Klop de eieren los en voeg ze toe. Los het bakpoeder in water op en doe het bij de eieren. Kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg. Zet het deeg 1 uur in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor. Rol het deeg tot ½ cm dik op een met bloem bestoven aanrecht uit. Steek met een uitstekertje koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven goudbruin.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 160 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 10 - 12 Minuten

Voedingswaarden Voor het recept Honingdeeg (Lebkuchen)

PER PORTIE/STUK PER 100 G / ML
Energie 37066kJ
8853kcal
1528kJ
365kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g