Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Halloween Sandwichkoekjes

We vroegen Blogster Ohmyfoodness om koekjes te maken voor Halloween met onze Cookie Icing, ,,Naast dat deze Jack Skellington koekjes er heel leuk uit zien, zijn ze ook nog eens héél erg lekker.''

14 koekjes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Halloween Sandwichkoekjes

Voor de halloween koekjes:

150 g roomboter (ongezouten) op kamertemperatuur
200 g kristalsuiker
1 ei
300 g bloem
snufje zout
jam of Nutella

Voor de Jack Stellington decoratie:

2 zakjes Cookie Icing Wit
voedingskleurstof zwart of Dr. Oetker Decoratiestift Chocolade

preparation

Bereiding

1

Doe de boter in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Meng het geheel tot een luchtig mengsel.

2

Voeg het ei toe en spatel deze er doorheen tot het ei volledig is opgenomen.

3

Doe de bloem en een snufje zout in de kom en kneed het geheel door tot een mooi koekdeeg. Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 30 minuten in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 12 minuten

5

Bebloem het aanrecht en rol het koekdeeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik. Steek met behulp van een koekjessteker of de bovenkant van een glas ronde koeken uit het deeg.

6

Verspreid de koekjes over de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in 12 minuten goudbruin en gaar. Laat ze vervolgens volledig afkoelen.

7

Smeer onderkanten van de helft van de koekjes in met Nutella of jam en plaats vervolgens de niet-ingesmeerde koekjes daar bovenop.

8

Kneed de zakjes Dr. Oetker Cookie Icing Wit goed door en draai de bijgeleverde spuitmondjes op de zakjes. Vul de bovenkant van de koekjes vervolgens met de witte icing in en laat dit zo'n 2 uur uitharden.

9

Kleur het restant van de witte cookie icing met zwarte kleurstof of gebruik de Dr. Oetker Decoratiestift in Chocolade om Jack Skellington gezichten op de koekjes te tekenen.

10

Laat de koekjes in 4 uur volledig uitharden en bewaar ze vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Halloween Sandwichkoekjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1223kJ
292kcal
1700kJ
406kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g