Double Chocolate Taart met chocoladebolletjes

Een double chocolate taartje met een heerlijke smeuige ganache. De krokante bolletjes maken 'm prachtig en extra lekker.

8 - 10 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Double Chocolate Taart met chocoladebolletjes

Bakgerei:

mixer met gardes
beslagkom
spatel of plat mes

Voor de double chocolate taart:

1 pak Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
25 g cacao
5 eieren
50 ml water
1 zakje luchtige chocolade bolletjes (bijv. Maltesers®)

Voor de ganache:

100 ml slagroom
125 g chocolade
125 g Mascarpone

preparation

Bereiding

1

Double chocolate taart maken

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm goed in met boter of margarine en bestuif de binnenkant met bloem, of gebruik Dr. Oetker Bakspray.

Elektrische oven: 170 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

2

Doe de mix voor taartbodem samen met de eieren en het water in een beslagkom. Roer het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een gladde massa. Klop het geheel op de hoogste (turbo) stand in ca.5 minuten tot een luchtig beslag.

3

Voeg de gezeefde cacaopoeder toe en meng deze op de laagste stand in ongeveer 1 minuut door het beslag. Giet het beslag in de springvorm en verdeel het over de vorm. Bak de bodem in ca. 30-40 minuten gaar en goudbruin.

4

Laat de taartbodem ca. 10 minuten afkoelen, verwijder de rand. Leg de taartbodem onderste boven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taartbodem goed afkoelen.

5

Schenk de chocolade ganache over de double chocolate taart. Laat geheel afkoelen en verwijder de vorm.

6

Plak hier direct de luchtige chocolade bolletjes op. Begin onderaan met een rand bolletjes en plak zo de taart helemaal vol.

7

Ganache maken

Verhit de slagroom, let goed op dat het niet kookt!

8

Hak de chocolade in stukken. Voeg de stukken chocolade toe aan de warme slagroom. Laat het 1 minuut staan en roer daarna tot de chocolade helemaal is opgelost.

9

Zet de ganache in de koelkast totdat het de gewenste dikte heeft. Hoe langer de ganache in de koelkast staat, hoe steviger deze wordt.

10

Spatel als de ganache de gewenste dikte heeft de mascarpone door de ganache (bijvoorbeeld na een dag) en zet apart tot de taart gebakken is.

Voedingswaarden Voor het recept Double Chocolate Taart met chocoladebolletjes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1788 kJ
427 kcal
1365 kJ
326 kcal
Vet 24.55 g 18.74 g
Koolhydraten 38.26 g 29.21 g
Eiwit 9.68 g 7.39 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no