Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Chocoladetaart met kersen en meringue

Schwarzwalder Kirschtorte in een hip jasje. Maak 'm van chocoladetaart, meringue en natuurlijk kersen. Onweerstaanbaar...

1 taart

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Voor de chocolade taart:

1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille
3 eieren
250 ml slagroom
40 g cacao
30 ml melk (ongeveer 3 tot 4 eetlepels)

Voor de meringue vulling:

4 eiwitten
280 g suiker
2 el maizena

Voor de kersenvulling:

2 potjes kersen op siroop (ontpit)
500 ml slagroom (2 bekertjes)
2 zakjes Dr. Oetker Klop-Fix
1 reep pure chocolade

Extra nodig:

springvorm Ø 24 cm
bakpapier
mixer met garden
beslagkom (vetvrij)
bakplaat met bakpapier

Bereiding

Bereiding

Deze ultieme chocoladetaart is niet moeilijk om te maken. Het duurt wel wat langer om deze taart te maken, omdat de baktijd drie keer een uur is. Handig om rekening mee te houden als je deze gaat bakken.

1

Chocoladetaart bereiden:

Verwarm de oven voor. Maak een glad papje van de cacao en 3 á 4 eetlepels melk. Maak het beslag van Wolken Vanille volgens de aanwijzingen en op het pak en meng cacao mengsel door het beslag. Bak de Wolken Cake verder volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 160°C

Heteluchtoven: 140°C

Inclusief: Onder

Baktijd: 50 - 55 Min.

2

Laat de chocolade taart goed afkoelen. Snijd hem vervolgens met een broodmes of taartsnijder in drie gelijk lagen.

3

Meringue maken:

Zorg dat je de oven alvast voorverwarmt (of draai de oventemperatuur terug). Zorg voor een vetvrije kom, dit kun je doen door de kom schoon te vegen met wat citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maizena toe en klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

Elektrische oven: 120°C

Heteluchtoven: 110°C

4

Gebruik de rand van een springvorm om op het vel bakpapier twee ronde schrijven af te tekenen. Verdeel de meringue in twee platte schijven van dezelfde grootte als de chocoladetaart. Bak de meringues in 60 minuten in de oven.

Baktijd: 60 Min.

5

Laat de Meringue schijven twee uur afkoelen in de gesloten oven.

6

Laat de kersen uitlekken en klop de slagroom stijf.

7

Leg de onderste plak chocoladecake op een mooi taartplateau of mooie schaal.

8

Leg de eerste schijf meringue op de onderste laag chocoladetaart en bedek deze met een laag slagroom en daarna een laag kersen. Herhaal dit en eindig met de laatste plak chocoladetaart.

9

Schaaf een kaasschaaf of rasp de chocoladereep boven de taart. Hiermee is je hippe Schwarzwalder Kirschtorte ofwel chocoladetaart met kersen en meringue klaar voor serveren!

Voedingswaarden Voor het recept Chocoladetaart met kersen en meringue

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 28586kJ
6794kcal
1078kJ
256kcal
Vet 382g 14g
Koolhydraten 751g 28g
Eiwit 86g 3.2g