Flag

Chocolade truffels

20 stuks
Gemiddeld
30
Zo leuk om te maken: chocolade truffels! Een plaatje om te zien en ontzettend lekker.
Je hebt geen bakervaring nodig voor deze chocolade truffels. Door de truffels in chocolade te dippen en ze volledig onder te dompelen in cacao, zullen echte chocoladeliefhebbers hier helemaal van genieten.
Logo Image
Baktips
Wil je de andere truffels op de foto ook maken? Bekijk dan het recept voor Kokos slagroomtruffels en Chocolade truffels.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Basis recept voor slagroom truffel vulling
125 groomboter (op kamertemperatuur)
125 gpoedersuiker
75 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Voor decoratie
1 bekerDr. Oetker Choco Dip bruin
Chocolade truffels
1 zakjeDr. Oetker Cake & Taart Vulling Choco
cacao voor decoratie
Extra nodig
mixer met gardes
snijplank
bakpapier
cocktailprikker
schaal
spuitzak of 2 tl

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1

Mix de roomboter, poedersuiker, slagroom en vanillesuiker in 5 tot 7 minuten tot een mooie stevige massa.

2

Voeg het zakje Dr. Oetker Taart & Cake Vulling Choco toe aan de slagroomvulling en mix het door tot het mooi gemarmerd is.

3

Leg een vel bakpapier op een snijplank. Doe de slagroom truffel vulling in een spuitzak en maak kleine ronde toefjes/bolletjes op het bakpapier (of maak met twee theelepels kleine bergjes). Steek in elk slagroomvulling bolletje een cocktailprikker. Zet de bolletjes ongeveer 15 minuten in de vriezer.

Opstijftijd: 15 Minuten

4

Smelt de Chocodip volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5

Leg een velletje bakpapier op het aanrecht. Doe de cacao in een grote schaal.

6

Haal de truffels uit de vriezer en pak ze bij de cocktailprikker en haal ze door de gesmolten Chocodip. Laat de truffels even uitdruppen en zet ze in de schaal met cacao. Bedek de chocoladetrufffels met behulp van een lepeltje, helemaal met cacao en laat ze even in de schaal staan, totdat de chocodip hard is.

7

Leg ze daarna op het bakpapier. Draai dan voorzichtig de stokjes uit de Chocolade truffels en bewaar ze in de koelkast.

Baktips