Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Choco Bombe

Wauw, dat is nog eens een kersttaart. Steel de show met deze uitdagende Chocobombe, gevuld met witte en pure chocolade mousse.

12 - 14 taartpunten

Voor ervaren bakkers 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco Bombe

Voor de Choco bombe:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de chocolade mousses:

500 ml slagroom
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
6 eiwitten
150 g pure chocolade
150 g witte chocolade
4 el sinaasappelmarmelade of sinaasappeljam
snufje zout
2 el poedersuiker

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Extra nodig:

bakpapier
springvorm Ø 24 cm
mixer met garden
spatel of plat mes
plasticfolie
kom 15-20 cm

preparation

Bereiding

1

Bereid Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking in een springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

2

Laat de vellen gelatine weken in een kom met koud water.

3

Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte en de pure chocolade in aparte kommen au bain-marie, voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, roer goed en klop in een aparte kom de slagroom stijf.

4

Klop met een mixer met garde de eiwitten samen met de poedersuiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen en spatel in de ene kom de witte chocolade en in de andere kom de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

5

Snijd de taart vervolgens vanaf het midden in gelijke plakken van 1 cm dik.

6

Bekleed een glazen kom met plasticfolie en bekleed vervolgens de gehele binnenkant van de kom met eenderde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

7

Bestrijk de cake met een laagje sinaasappeljam en vul de eerste laag met de witte chocolademousse. Bedek met een laagje cake en volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake er bovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

8

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake op een bord en verwijder de vershoudfolie.

10

Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de Choco Bombe gelijkmatig met de glazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Choco Bombe

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2152kJ
514kcal
1424kJ
340kcal
Vet 36.57g 24.22g
Koolhydraten 37.83g 25.05g
Eiwit 8.33g 5.51g