Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Choco Bombe

Wauw, dat is nog eens een kersttaart. Steel de show met deze uitdagende Chocobombe, gevuld met witte en pure chocolade mousse.

12 - 14 taartpunten

Voor ervaren bakkers 120 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Choco Bombe

Voor de Choco bombe:

1 pak Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 ml slagroom
3 eieren

Voor de chocolade mousses:

500 ml slagroom
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
6 eiwitten
150 g pure chocolade
150 g witte chocolade
4 el sinaasappelmarmelade of sinaasappeljam
snufje zout
2 el poedersuiker

Voor het glazuur:

1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

Extra nodig:

bakpapier
springvorm Ø 24 cm
mixer met garden
spatel of plat mes
plasticfolie
kom 15-20 cm

preparation

Bereiding

1

Bereid Dr. Oetker Wolken Choco-Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking in een springvorm. Laat de taart goed afkoelen.

2

Laat de vellen gelatine weken in een kom met koud water.

3

Knijp de vellen gelatine uit. Smelt de witte en de pure chocolade in aparte kommen au bain-marie, voeg aan elke kom 2 vellen gelatine en 20 ml water toe, roer goed en klop in een aparte kom de slagroom stijf.

4

Klop met een mixer met garde de eiwitten samen met de poedersuiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Verdeel de slagroom over 2 kommen en spatel in de ene kom de witte chocolade en in de andere kom de pure chocolade door de slagroom. Verdeel de eiwitten over beide kommen en spatel tot een luchtige mousse.

5

Snijd de taart vervolgens vanaf het midden in gelijke plakken van 1 cm dik.

6

Bekleed een glazen kom met plasticfolie en bekleed vervolgens de gehele binnenkant van de kom met eenderde van de plakken cake. Druk deze goed aan.

7

Bestrijk de cake met een laagje sinaasappeljam en vul de eerste laag met de witte chocolademousse. Bedek met een laagje cake en volg met de pure chocolademousse en plaats de laatste laag cake er bovenop. Zorg dat er geen openingen meer zijn.

8

Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

9

Haal de kom uit de koelkast en keer deze om. Stort de cake op een bord en verwijder de vershoudfolie.

10

Leg ondertussen de Dr. Oetker Glazuur Choco 10 minuten in een kom met heet water. Kneed het zakje vervolgens en bestrijk de Choco Bombe gelijkmatig met de glazuur.

Voedingswaarden Voor het recept Choco Bombe

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2152 kJ
514 kcal
1424 kJ
340 kcal
Vet 36.57 g 24.22 g
Koolhydraten 37.83 g 25.05 g
Eiwit 8.33 g 5.51 g