Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Kwarktaart recepten - lekker fris en romig

Maak in een handomdraai de lekkerste kwarktaarten! Een kwarktaart maken is zo gedaan. Daardoor heb je extra veel tijd om de kwarktaarten mooi te versieren of om mooi te variëren met de kwarktaarten. Deze kwarktaart recepten zijn een selectie van alle mogelijkheden. Leuk om inspiratie op te doen voor de lekkerste kwarktaarten!

Kwarktaart recepten

Kwarktaart met vers fruit

Let op bij het mengen van het kwarktaart mengsel met vers fruit!
Verse exotische vruchten (kiwi, papaja, ananas, (zuur van een) rijpe mango enz.) hebben een splitsend enzym in zich dat de taart niet voldoende doet opstijven; meng deze ingrediënten dus niet door het beslag . Vruchten uit blik (dun waterig vocht) kunnen geen kwaad omdat hierin het enzym zijn werking door het pasteuriseren verloren heeft. Het is dan wel belangrijk om het vocht af te gieten.

Verse kiwi's kunnen door de kwark/slagroom (algemeen: door zuivel) een bittere smaak krijgen. Dit heeft niets met de versheid van de vrucht te maken. Wij raden dan ook aan verse kiwi's pas kort voor het  serveren als garnering te gebruiken.

Verrassende variaties

-Door mooie aardbeien in de zijkant van de springvorm te leggen krijg je een schitterende aardbeienkwarktaart.
-Je kunt ook een internationaal tintje geven aan de mon chou taart, door er een romige Tiramisu taart van te maken.  
-Door gesmolten chocolade door het kwarktaartmengsel te roeren, krijg je een spannende chocoladetaart.
-Vervang de kwark eens door karamelvla voor een Karamel Bavaroise taart.

Kwarktaart veelgestelde vragen

Deze kwarktaart recepten zijn over het algemeen heel eenvoudig om te maken. Heb je een beetje hulp nodig of wil je wat meer lezen over het maken van kwarktaart recepten. Kijk eens bij onze veelgestelde vragen over kwarktaarten.