Flag
FAQ

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen over Kwarktaart & Mon Chou taart.

Kan ik een kwarktaart invriezen?

Je kunt een kwarktaart invriezen. De taart mag dan niet versierd zijn. Verpak de kwarktaart luchtdicht in een plastic zak of afgesloten bak. De kwarktaart blijft ongeveer drie maanden goed in de vriezer. Laat de kwarktaart ontdooien in de koelkast. Dit duurt tussen de 12 en 24 uur. Hoe lang het duurt is natuurlijk afhankelijk van de grootte van het stuk kwarktaart.

Hoe lang kan ik een kwarktaart bewaren?

Een kwarktaart blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Als je de taart langer wilt bewaren, kun je de taart ook invriezen. Vries de kwarktaart in zonder garnering en verpak de taart luchtdicht. De kwarktaart blijft ongeveer drie maanden goed in de vriezer. Laat de kwarktaart in de koelkast ontdooien. Dit duurt tussen de 12 en 24 uur. Dit is afhankelijk van de grootte van het stuk kwarktaart.

Waar wordt de Gelatine van gemaakt?

Gelatine wordt gemaakt van dierlijke ingrediënten, huiden en beenderen van runderen, varkens, gevogelte of vis. Bij onze kwarktaarten en Mon Chou taarten maken wij gebruik van gelatine afkomstig van varkens. 

Kan ik vers fruit toevoegen aan de kwarktaart?

Dat kan zeker. Je kunt in principe elk soort fruit toevoegen dat je lekker vindt. Pas wel op als je exotische vruchten toevoegt. Verse exotische vruchten (kiwi, papaja, ananas enz.) hebben een splitsend enzym in zich dat de taart niet voldoende doet opstijven; deze ingrediënten dus niet door het beslag roeren, of je moet ze even kort koken. 

Vruchten uit blik kunnen geen kwaad omdat hierin het enzym zijn werking door het pasteuriseren verloren heeft.

Kan ik verse kiwi gebruiken voor de kwarktaart?

Verse kiwi's kunnen de kwarktaart een bittere smaak geven. Kiwi geeft in combinatie met zuivel een bittere smaak. Wij hebben een speciaal recept voor kiwi-kwarktaart deze taart is niet bitter van smaak. Klik hier voor het recept  Kiwi-Kwarktaart.

Als je de kwarktaart wilt decoreren met verse kiwi, dan kun je de kwarktaart het beste vlak voor het serveren decoreren. 

De rand van mijn kwarktaart wordt blauw, hoe kan dat?

Het zuur van de kwark en het metaal van springvorm reageren. Als de kwarktaart na twee uur is opgestijft kun je de springvormrand om de kwarktaart verwijderen. Je kunt ook de rand van de springvorm bekleden met bakpapier voordat je het vult met kwarktaartmengsel.

Ik heb een Mon Chou taart gemaakt, maar de taart blijft heel laag. Hoe kan dit?

Een Mon Chou taart blijft veel lager dan een kwarktaart. Je kunt het beste de gewone Mon Chou gebruiken. Leg de Mon Chou een paar uur van te voren uit de koelkast. De Mon Chou wordt lekker zacht en is ook goed op te kloppen.

Kan ik de kwark vervangen door yoghurt?

Dat kan, gebruik dezelfde hoeveelheden. Vervang 500 g kwark door 500 g yoghurt voor een extra frisse yoghurttaart. Kijk voor een lekkere variatie bij de Kwarktaart recepten.