Flag
Vanille Producten
Vanillesuiker

Je vindt die kleine zakjes met het label vanillesuiker in vrijwel elk huis. Maar wat zit er eigenlijk in? En voor welke gerechten is deze zoete suiker en vanille melange geschikt? We leggen recepten uit en delen recepten voor zelfgemaakte vanillesuiker en, voor wie graag experimenteert, zelfgemaakt vanillezout.

Wat is vanillesuiker?

Als je vanillesuiker hoort in een patisserie, dan verwijst dit naar een mengsel van suiker en fijngemalen vanillestokjes en / of vanille-extract.

 

Let wel: Bourbon vanillesuiker is niet hetzelfde als vanillesuiker. Klik om meer te weten te komen over de verschillen tussen vanille en vanilline.

Waar gebruik je vanillesuiker voor?

Bourbon vanillesuiker kan alleen "Bourbon vanillesuiker" worden genoemd omdat het is gemaakt met vanille die afkomstig is van de Bourbon-eilanden van Madagaskar, de Comoren, La Réunion, de Seychellen of Mauritius. Het wordt voornamelijk gebruikt in zoete bakrecepten.

Simpele cakes en desserts worden vaak op smaak gebracht met vanillesuiker. Bij het serveren van heerlijke vochtige taarten geeft vanillesuiker ook de finishing touch aan slagroom.

 

Het assortiment van Dr. Oetker omvat twee producten in deze categorie: klassieke vanillesuiker en natuurlijke Bourbon-vanillesuiker met ruwe rietsuiker. Ontdek je favorieten!

Vervangen van vanillesuiker

De eenvoudigste vervanger voor vanillesuiker is vanillinesuiker. Twee theelepels Bourbon-Vanillesuiker zijn gelijk aan één theelepel klassieke vanillesuiker, die een veel intensere smaak heeft. Als je echte vanille wilt gebruiken, raden we aan om vanillestokjes te kopen. De zaden kunnen in slechts een paar korte stappen uit de peulen worden verwijderd en worden verwerkt tot zelfgemaakte vanillesuiker. 

Kopen en bewaren van vanillesuiker

Vanillesuiker vind je in de bakafdeling van alle supermarkten. Het wordt verkocht in handige zakjes (elk 8 g), meestal in verpakkingen van 3, 5 of 10. Om een ​​lange houdbaarheid te garanderen, moet je vanillesuiker op kamertemperatuur en op een droge plaats bewaren. Vanillesuiker is verkrijgbaar in de winkel en kan ook online besteld worden.