Flag

Chocolade cupcakes met kersenroom

12 cupcakes
Gemiddeld
60
Mooi he? En ook nog eens erg lekker. Chocolade cupcakes met een kersen-Mon Chou toef.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de cupcakes
1 potjeamarenenkersen op zware siroop
100 gmargarine (zacht)
200 gbasterdsuiker (bruine)
2eieren op kamertemperatuur
150 gbloem
50 gcacao
1 tlDr. Oetker Backin
mespuntjezout
150 mlchocolademelk
Voor de topping
300 gpoedersuiker
100 gboter (zacht)
50 mlsiroop van amarenenkersen
200 gMonChou (of andere stevige verse roomkaas)
suikerfiguurtjes
Extra nodig
1 doosjeDr. Oetker Cupcake Vormpjes
ijsschep
mixer met gardes
spuitzak met mondje
cupcake-/muffin bakvorm (eventueel)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin
Picture - Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
1

Verwarm de oven voor. Zet de Cakevormpjes in een muffinbakplaat.

Baktijd: 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

2

Laat de amarenakersen uitlekken, vang de siroop op. Snijd de kersen fijn.

3

Klop de boter 3 minuten met de mixer op de halve stand. Voeg lepel voor lepel de bruine basterdsuiker toe en klop 5 minuten. Zet de mixer in de laagste stand en voeg één voor één de eieren toe en klop het steeds goed door. Zeef bloem, cacao, Backin en zout boven de kom. Klop het bloemmengsel afwisselend met de chocolademelk met de mixer in de laagste stand luchtig door het eierbeslag, klop het steeds goed door.

4

Schep de fijngehakte kersen door het cupcakesbeslag. Vul de Cakevormpjes tot 1 ½ cm onder de rand met het beslag. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 20 minuten gaar. De cupcakejes zijn gaar als je met de vinger licht op het cakeje drukt en deze terug veert. Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.

5

Zeef de poedersuiker. Klop de boter, siroop en roomkaas met de mixer op de middelste stand in 3-4 minuten luchtig. Zet de mixer in de laagste stand en voeg in 4-5 keer de poedersuiker toe. Klop dan met de mixer op de hoogste stand het mengsel luchtig.

6

Spuit of schep de cupcakes met een spatel een flinke dot roomglazuur en decoreer met Suikerfiguurtjes.