Flag
FAQ
Veelgestelde vragen
Staat jouw vraag er niet bij? Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen over pizza's.

Bevatten Dr. Oetker pizza's echte kaas?

Dr. Oetker staat bekend om de hoge kwaliteit van haar producten. Om aan deze kwaliteitscriteria te voldoen stellen wij bijzonder hoge eisen aan de kwaliteit van onze grondstoffen. Het is daarom voor Dr. Oetker vanzelfsprekend dat alleen kwalitatief hoogwaardige kaas gebruikt wordt. Immers alleen echte kaas staat garant voor de volle smaak van de pizza's. Pizza's van Dr. Oetker bevatten volwaardige kwaliteitskaas waaronder Mozzarella, Parmezaanse, Edammer, Emmentaler en andere kazen.

Mijn diepvries is te vol, kan ik de pizza in de koelkast bewaren?

Wij adviseren om dit niet te doen. Als een pizza is ontdooid wordt de pizza niet meer lekker knapperig. De bodem blijft vrij slap. Een pizza kan eventueel 24 uur in de koelkast bewaard worden, maar wij raden het af. Let op: Casa di Mama's kunnen niet in de koelkast bewaard worden.

Hebben jullie vegetarische pizza's?

Ja, de volgende pizza's zijn vegetarisch:
Ristorante Formaggi & Pomodori
Ristorante Funghi
Ristorante Mozzarella
Ristorante Quattro Formaggi
Ristorante Spinaci
Ristorante Vegetale
Ristorante Piccola Mozzarella

Big Americans Cheese Onion

Tradizionale Mozzarella
Tradizionale Spinaci


In deze pizza's maken wij gebruik van micro-biologisch stremsel.

Kan ik een pizza in een magnetron bakken?

Nee, dat kan niet. Een magnetron verwarmt de pizza alleen en bakt de pizza niet af. Pizza's worden slap in de magnetron.

Waarom wordt een Casa di Mama pizza op een bakplaat gebakken?

Dr. Oetker Casa di Mama pizza is de eerste diepvriespizza met een onafgebakken bodem. Door de pizza op de bakplaat af te bakken wordt de pizza gelijkmatig verhit, daardoor rijst de pizzabodem in de oven.

Waarom zit er bakpapier onder Casa di Mama pizza's?

Er zit een bakpapier onder Casa di Mama pizza's voor het gemak. Dankzij het bakpapier blijft de oven schoon. Het bakpapier kun je meebakken in de oven. Verwijder wel het stuk karton voor het bakken.

Waarom moet een Casa di Mama pizza op 250°C worden gebakken, terwijl een andere pizza op een veel lagere temperatuur wordt gebakken?

Deze pizza wordt op een hogere temperatuur gebakken omdat Casa di Mama een verse deegbodem heeft. Deze bodem moet nog rijzen in de oven. De pizzabodem rijst alleen op deze hoge temperatuur. Laat de pizza van te voren niet ontdooien, maar bak hem gelijk uit de vriezer. Dan komt de pizza het beste tot zijn recht.

De pizzabodem van Casa di Mama is nog slap. Hoe kan dit?

Casa di Mama moet afgebakken worden op 250°C. Wanneer de pizza wordt afgebakken op een lagere temperatuur, dan blijft de bodem slap. Ook kan een slappe bodem ontstaan als de pizza is ontdooid of de oven niet goed is voorverwarmd. Ook al staat er in de handleiding van jouw oven, dat je deze niet hoeft voor te verwarmen. Wij adviseren om de oven altijd voor te verwarmen bij pizza's. Hoe lang je moet voorverwarmen is afhankelijk van jouw oven. Dit kan tussen de 10 en 20 minuten duren.