Flag

Oranje kwarktaart

10 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Deze kwarktaart past perfect bij elk feestelijk, Nederlands thema: met sinaasappelsmaak!
Ook zin in een oranje feestje? Dr. Oetker Kwarktaart Sinaasappel kan je hierbij helpen! Oranje, verrassend fris van smaak en heerlijk luchtig. Deze kwarktaart past perfect bij elk feestelijk, Nederlands thema. En helemaal fijn: de kwarktaart is eenvoudig en snel in de koelkast te bereiden. Maak e...
Logo Image
Baktips
Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
Baktips
Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Mixer met gardes

Ingrediënten

Voor de kwarktaart sinaasappel
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Sinaasappel
500 gmagere kwark
450 mlslagroom
60 gmargarine
400 mlwater
strooibusDr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Taartbodem bereiden (5 minuten)

Bekleed de springvorm met het bakpapier. Smelt de boter (60 g) of margarine in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit het Dr. Oetker Kwarktaart Sinaasappel (1 pak) door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

2

Kwarktaart bereiden (5 minuten)

Doe het water (300 ml), de magere kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna de hoogste stand in 2 ½ minuut tot een luchtige massa. Verdeel het taartmengsel over de kruimelbodem. Plaats de springvorm in de koelkast en laat de taart ten minste 2 ½ uur opstijven.

3

Oranje kwarktaart versieren

Klop met een mixer met garden de slagroom (200 ml) samen met de kristalsuiker (8 g) stijf. Schep vervolgens in een spuitzak met kartelmond. Spuit drie strepen slagroom over één helft van de taart, zodat één helft van de taart onbedekt blijft. Garneer de bovenste streep met rood decoratiestrooisel. Gebruik voor de middelste witachtig decoratiestrooisel en garneer de onderste streep met blauw decoratiestrooisel. 

Baktips

  • Snijd na het opstijven van de kwarktaart de rand los met een mes. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.
  • Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.