Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Speculaasbrokken

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Speculaasbrokken

Voor de speculaasbrokken:

250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin
125 g basterdsuiker (donkere)
15 g speculaaskruiden
snufje zout
150 g boter (koud en in stukjes gesneden)
45 g Dr. Oetker Garneeramandelen
3 el melk
1 ei losgeklopt

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de speculaasbrokken

Vermeng de Dr. Oetker Backin met de bloem in een kom. Snijd de boter in de bloem in kleine blokjes. Voeg de suiker, de speculaaskruiden, het zout en de melk toe en verkruimel ze met de vingers door de bloem. Kneed het geheel tot een soepel speculaasdeeg.

2

Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Rol het deeg uit tot een deegplak van ca. 10 mm dik. Leg het deeg op de bakplaat. Garneer het deeg met amandelen en bestrijk het met losgeklopt ei. Bak de speculaasbrokken in het midden van de oven in 20-25 minuten bruin en gaar.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: 20 - 25 Minuten

3

Laat de speculaasbrokken afkoelen op een rooster.

Voedingswaarden Voor het recept Speculaasbrokken

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12347kJ
2949kcal
1767kJ
422kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g