Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Een bakje van witte chocolade. Helemaal zelf gemaakt. De ideale basis voor een toetje.

8 stuks

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Extra nodig:

8 ballonnen
1 spuitzak
1 Groot glad spuitmondje

Voor de choco cups:

400 g witte chocolade

Voor de aardbeien bavarois:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
250 ml slagroom
450 g kwark
150 g aardbeien in stukjes gesneden

Voor decoratie:

8 aardbeien mooie verse

preparation

Bereiding

1

Blaas de ballonnen op maar hou ze klein, hou er rekening mee dat de chocobakjes niet al te groot worden.

2

Voor de choco cups

Breek de chocolada in stukjes. Doe het in een wijde metalen of glazen kom. Zet een pannetje met een laagje kokend water op laag vuur. Zet de kom met chocolade er in en laat de het rustig smelten, roer het af en toe door. (Au bain marie)

3

Laat de gesmolten witte chocodip afkoelen tot lauw en dip de ballonnen er een voor een in. Laat ze afkoelen op het bakpapier.

4

Dip ze eventueel twee keer als de chocoladelaag er erg dun uit ziet. Als de chocodip te dik wordt, de kom weer even op de pan met heet water zetten en roeren tot de dip weer dun genoeg is.

5

Als de chocolade helemaal hard is geworden, knip je met met een schaar voorzichtig de ballonnen lek, vlak naast het knoopje. De ballonnen lopen nu langzaam leeg. Haal de ballonnen uit de chococups en gooi ze weg.

6

Voor de aardbeienbavarois

Maak de aardbeienbavarois. Klop de slagroom stijf en mix er 160 g (dus niet het hele zakje!) van de kwarktaartmix, de stukjes aardbeien, 450 g kwark en 400 ml water door.

7

Schenk de bavarois in een spuitzak met spuitmondje (maak de onderkant van de zak vlak achter het spuitmondje dicht met een clip of elastiekje), knoop de zak dicht en laat hem een tot anderhalf uur opstijven in de koelkast.

8

Spuit de stevige bavarois in de chococups en decoreer het toetje met een aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2391 kJ
571 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vet 37.09 g 16.56 g
Koolhydraten 45.41 g 20.27 g
Eiwit 13.71 g 6.12 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no