Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Een bakje van witte chocolade. Helemaal zelf gemaakt. De ideale basis voor een toetje.

8 stuks

Voor ervaren bakkers 80 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Extra nodig:

8 ballonnen
1 spuitzak
1 Groot glad spuitmondje

Voor de choco cups:

400 g witte chocolade

Voor de aardbeien bavarois:

1 pak Dr. Oetker Pakket voor Kwarktaart Aardbeien
250 ml slagroom
450 g kwark
150 g aardbeien in stukjes gesneden

Voor decoratie:

8 aardbeien mooie verse

preparation

Bereiding

1

Blaas de ballonnen op maar hou ze klein, hou er rekening mee dat de chocobakjes niet al te groot worden.

2

Voor de choco cups

Breek de chocolada in stukjes. Doe het in een wijde metalen of glazen kom. Zet een pannetje met een laagje kokend water op laag vuur. Zet de kom met chocolade er in en laat de het rustig smelten, roer het af en toe door. (Au bain marie)

3

Laat de gesmolten witte chocodip afkoelen tot lauw en dip de ballonnen er een voor een in. Laat ze afkoelen op het bakpapier.

4

Dip ze eventueel twee keer als de chocoladelaag er erg dun uit ziet. Als de chocodip te dik wordt, de kom weer even op de pan met heet water zetten en roeren tot de dip weer dun genoeg is.

5

Als de chocolade helemaal hard is geworden, knip je met met een schaar voorzichtig de ballonnen lek, vlak naast het knoopje. De ballonnen lopen nu langzaam leeg. Haal de ballonnen uit de chococups en gooi ze weg.

6

Voor de aardbeienbavarois

Maak de aardbeienbavarois. Klop de slagroom stijf en mix er 160 g (dus niet het hele zakje!) van de kwarktaartmix, de stukjes aardbeien, 450 g kwark en 400 ml water door.

7

Schenk de bavarois in een spuitzak met spuitmondje (maak de onderkant van de zak vlak achter het spuitmondje dicht met een clip of elastiekje), knoop de zak dicht en laat hem een tot anderhalf uur opstijven in de koelkast.

8

Spuit de stevige bavarois in de chococups en decoreer het toetje met een aardbei.

Voedingswaarden Voor het recept Aardbeienbavarois in zelfgemaakte chococups

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 2391 kJ
571 kcal
1068 kJ
255 kcal
Vet 37.09 g 16.56 g
Koolhydraten 45.41 g 20.27 g
Eiwit 13.71 g 6.12 g