our food

Voor Duurzaam Plezier

We bieden onze consumenten de beste heerlijke eetervaringen en vervullen zo hun verlangen naar een gezondere en duurzamere levensstijl.

De kwaliteit van de producten en het bekende verzekerde productsucces zijn altijd synoniem geweest met Dr. Oetker. Ook in de toekomst willen we onze consumenten de beste verwenmomenten bezorgen. Om dit te doen, moeten ze in staat zijn om krachtige en geïnformeerde beslissingen te nemen over wat ze zullen eten. Met onze passie voor innovatie willen we de gezondheidseigenschappen van onze bestaande producten verbeteren en investeren in innovatieve, gezondere voedingsmiddelen.

Volledige en best begrijpelijke transparantie tegen 2025

  • Tegen 2025 garanderen we onze consumenten volledige transparantie over de voedingswaarden en ingrediënten in onze producten. Daarbij gaan we verder dan onze eerdere inspanningen en bereiden we relevante informatie zodanig voor dat consumenten bewuste aankoopbeslissingen kunnen nemen, bijvoorbeeld ten aanzien van gezondheidseigenschappen van producten, grondstoffen of milieuvriendelijke verpakkingsconcepten.
  • Daarnaast zullen we voor veel producten gezondere alternatieven bieden en deze duidelijk communiceren.

 

Verbetering van de gezondheidsreferenties van onze huidige producten tegen 2025

  • We verbeteren de voedingswaarden van onze producten. 

  • Ons systeem voor voedselveiligheid is gecertificeerd volgens de ISO 22000 norm.
  • Dr. Oetker neemt al meer dan vijf jaar maatregelen om de overdracht van koolwaterstof residuen (zogenaamde MOSH/MOAH) naar voedingsmiddelen te voorkomen.
  • Suikerreductie binnen de grote items kwarktaart, appeltaart en Paula toetje. Totale suikerreductie is 66.000 kg en dat zijn ± 16,5 miljoen suikerklontjes.
  • Het zoutgehalte in onze pizza’s hebben we tussen 2010 en 2015 met gemiddeld 15% verlaagd. De hoeveelheid zout per pizza is nog steeds dalend (gram zout per 100 gram pizza).
  • En niet te vergeten: we gebruiken geen AZO-kleurstoffen.

 

Investeren in innovatieve, gezondere voedingskeuzes tegen 2022

  • Vanaf 2021 introduceren we gezondere assortimenten in alle productcategorieën.

 

Elke dag werken we bij Dr. Oetker om een beetje dichter bij onze duurzaamheidsdoelstellingen te komen. Binnenkort leert u meer over de concrete maatregelen die we nemen om dit te bereiken en welke vooruitgang we boeken!

Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no