Flag

Volkoren-Honing muffins met appel en rozijnen

12 stuks
Gemiddeld
20
Lekkere volkoren muffins. Ook met volkorenbloem maak je de lekkerste muffins.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
1 pakDr. Oetker Cakevormpjes
mixer met gardes
zeef
cupcake-/muffin bakvorm
Voor de volkoren muffins
225 gvolkoren speltmeel
1 tlDr. Oetker Citroenrasp
150 gzonnebloemolie
2eieren op kamertemperatuur
75 mlmelk op kamertemperatuur
125 ghoning (vloeibaar)
1appel (100 g) in kleine blokjes gesneden
100 ggewelde rozijnen
2 tlDr. Oetker Backin

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Citroenrasp
Picture - Dr. Oetker Backin
1

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor en plaats de cakevormpjes in een muffinbakplaat.

2

Zeef het volkoren speltmeel en de Dr. Oetker Backin in een kom en meng het door elkaar. Voeg de eieren, olie, melk, Citroenrasp en honing toe en meng het met een mixer met garden één minuut op de middelstand stand.

3

Meng de appelblokjes en de gewelde en drooggedepte rozijnen door het beslag. Verdeel het beslag met twee eetlepels over 12 muffinvormpjes.

4

Bak de volkoren muffins in het midden van de oven ca. 20-25 minuten gaar en goudbruin.

Baktijd: 20 - 25 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C