Flag

Prinsessentaart

1 taart
Moeilijk
60
Een echte prinsessentaart, compleet met kroon en natuurlijk helemaal roze.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image
Benodigdheden
Springvorm Ø24 cm
Tulbandvorm (2 liter)
Bakpapier
Kwastje
Gouden kroontje

Ingrediënten

1 flesjeDr. Oetker Bakspray
Voor de prinsessentaart
1 pakMix voor Boerencake (Koopmans)
175 gboter (zacht)
3eieren op kamertemperatuur
100 gAardbeiensaus
Voor de tulband
1 pakMix voor Boerencake (Koopmans)
200 gboter (zacht)
4eieren op kamertemperatuur
2 zakjesDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Roze glazuur
strooibusDr. Oetker Glittersuiker
suikerfiguurtjes met prinsessen thema
1 pakDr. Oetker Kloppudding Aardbei
500 mlmelk
Dr. Oetker Suikerhartjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Roze glazuur
Picture - Dr. Oetker Suikerhartjes
1

Prinsessentaart

Schuif het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm en tullbandvorm in met Dr. Oetker Bakspray. Bekleed de bodem van de springvorm met een ruim stuk bakpapier en vet dit ook in.

2

Bereidingswijze aardbeientaart

Volg de bereidingswijze op de verpakking van de mix voor boerencake, gebruik 175 g boter en 3 eieren. Schep 100 g aardbeiensaus door het cakebeslag.

Baktijd: 60 - 70 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

3

Verdeel het beslag gelijkmatig in de springvorm. Bak de cake in ca. 60 minuten gaar. U kunt controleren of de cake gaar is door met een (saté)prikker of bakpen in het midden van de cake te prikken. Als er nog beslag aan zit, bak dan nog ca. 10 minuten langer.

4

Laat de cake in de uitgeschakelde open oven 10 minuten staan. Maak de cake los van de rand van de springvorm en verwijder de rand. Keer de cake op een rooster en verwijder voorzichtig het bakpapier. Laat de cake helemaal afkoelen.

Baktijd: 60 - 70 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 150 °C

5

Bereidingswijze tulband

Volg de bereidingswijze op de verpakking van de mix voor boerencake en voeg extra de Vanillesuiker toe. Verdeel het beslag gelijkmatig in de tulbandvorm. Bak de tulband ca. 70 minuten en controleer dan of deze gaar is. Haal de tulband uit de vorm en laat deze helemaal afkoelen op een rooster.

Baktijd: ongeveer 70 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

6

Opbouwen prinsessentaart en decoratie

Haal met een droog bakkwastje losse kruimels van beide taarten.

7

Verwarm het Roze Glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel met een lepel een gedeelte van het glazuur over de rand van de taart en bestrooi dit rondom met roze glittersuiker. Strijk de rest van het glazuur langs de rand op de bovenkant van de taart.

8

Decoreer de rand met prinsessen suikerfiguurtjes. Leg de taart op een platte schaal. Zet de tulband op de aardbeientaart.

9

Bereid de Kloppudding volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het opstijven in de koelkast en spatel het dan met een pannenkoekmes rond de tulband.

10

Zet de taart op een koele plaats (koelkast) en laat de pudding minstens 1 uur opstijven.

11

Druk in een leuk patroon de prinsessen suikerfiguurtjes tegen de zijkant van de tulband. Strooi hartjes en/of roze glittersuiker rond de prinsessentaart. Plaats het gouden kroontje bovenop de prinsessentaart.