Amarenen gebakjes

Romige gebakjes met amarenenkersen en chocoladeglazuur


Wat bakervaring gewenst
40 Minuten
1

Deeg maken

Kneed de boter met een mixer met kneedhaken tot een luchtige massa. Voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het zout toe. Mix het geheel tot een glad en romig geheel. Voeg een voor een de eieren toe, klop na elke ei ongeveer ½ minuut. Meng de bloem met de cacaopoeder en Backin en zeef het bloemmengsel boven een kom. Voeg afwisselend de melk en het bloemmengsel toe aan het boter/eimengsel. Meng tot slot de hagelslag door het deeg.

2

Taart bakken

Verwarm de oven voor. Verdeel het deeg gelijkmatig over de springvorm zet het in de oven. Zet na het bakken de springvorm op een rooster. Laat de bodem goed afkoelen.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 30 Min.

3

Taartmengsel bereiden

Meng de mascarpone met de kwark, suiker en vanillesuiker met een mixer met garden. Klop in een aparte kom de slagroom stijf met Klop-Fix en spatel het door het mascarponemengsel. Laat de Amarenen kersen uitlekken in een zeef en vang het sap op. Leg een paar kersen apart voor de decoratie van de gebakjes.

4

Taart opmaken

Bedruppel de taartbodem met wat amarenensap. Leg de uitgelekte kersen op de bodem. Bestrijk het geheel gelijkmatig met de taartcrème. Zet de taart in de koelkast. Vlak voor het serveren kunt u de taart versieren met Chocoglazuur en de overgebleven kersen.

Veel bakplezier met het recept Amarenen gebakjes

Voedingswaarden Voor het recept Amarenen gebakjes

  Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 65535 kJ
37465 kcal
1247 kJ
299 kcal
Vet 999.99 g 22 g
Koolhydraten 999.99 g 19 g
Eiwit 736 g 5.9 g

Ingrediënten (10 - 12 stuks )

Voor het recept Amarenen gebakjes

Voor de bodem:

Voor de taart:

  • 500 g Mascarpone
  • 250 g kwark
  • 100 g suiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
  • 400 ml slagroom
  • 500 g amarenenkersen

Voor decoratie:

Mixer met garden

Dr. Oetker producten

Klik voor meer informatie op het product

Neues von Dr. Oetker

Workshops

Cupcake & Taart versieren!

We organiseren weer workshops door het hele land! meer

Nieuw: Mon Chou Stracciatella

Met een krokante chocoladebodem

Nieuw van Dr. Oetker. Mon Chou Stracciatella taart. Een heerlijke romige taart met stukjes chocolade op een krokante chocoladebodem. naar product

Ristorante Mare

Voor visliefhebbers

De vertrouwde Ristorante kwaliteit met nieuwe ingrediënten. Ristorante Mare: Salmone Spinaci, Salmone Tonno e Scampi en natuurlijk Scampi. meer