Flag

Tiramisu zonder alcohol

8 porties
Gemakkelijk
25
Maak een makkelijke tiramisu als toetje, met echte koffie en cacao. En geen alcohol!
Ben je dol op tiramisu, maar wil je liever geen alcohol in je dessert? Geen probleem! Met de zelfgemaakte tiramisu zonder alcohol van Dr. Oetker proef je nog steeds de heerlijke smaken van koffie, mascarpone en cacao, zonder een druppel alcohol. En het beste van alles? Het is super eenvoudig ...
Logo Image
Baktips
Let op: je houdt cacaopoeder over.  Dit heb je verder niet nodig. Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijke chocolademelk van maken.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de tiramisu
1 pakDr. Oetker Tiramisu
250 gmascarpone
50 mlmelk
20 gsuiker
0,5 kopjeskoffie
Extra nodig
beslagkom
mixer met gardes
zeefje

Gemaakt met:

1

Bodem bereiden

Gebruik een ½ kopje koffie (ca 60 ml), voeg hier 20 gram suiker aan toe en laat dit afkoelen.

2

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

3

Verdeel de lange vingerstukjes gelijkmatig over de bakvorm.

4

Verdeel tenslotte met een lepel de koude koffie over de lange vingers.

5

Vulling bereiden

Doe de mascarpone en de melk in een beslagkom en meng dit tot een klontvrij geheel

6

Voeg hier de mix voor de tiramisu aan toe en mix het geheel met de mixer met gardes op de laagste stand tot een glad mengsel. Klop vervolgens de tiramisumix in 2 minuten op de hoogste stand tot een luchtig en romig geheel.

7

Verdeel de massa over de lange vingers en strijk met bijv. de achterkant van een groot keukenmes glad.

8

Bestrooien

Gebruik een theezeefje of fijne bolzeef en strooi hierin een beetje cacaopoeder (ca. 3 g) en verdeel voorzichtig over de tiramisu.

9

Laat de tiramisu tenminste 1 uur opstijven in de koeling.

Opstijftijd: 60 Minuten

Baktips

  • Let op: je houdt cacaopoeder over.  Dit heb je verder niet nodig. Je kunt hier bijvoorbeeld heerlijke chocolademelk van maken.