Om jouw bezoek nog toegankelijker en persoonlijker te maken, gebruiken Dr. Oetker Nederland B.V. en Koopmans B.V. op al hun domeinen cookies. De cookies worden gebruikt voor het analyseren en verbeteren van de websites en sociale media, om er voor te zorgen dat aan jouw relevante informatie of andere interessante content wordt getoond. Wil je meer weten over deze cookies, klik op “Meer informatie”. Door verder te gaan op de website of door hiernaast op toestemming te klikken, geef je aan toestemming te geven voor het gebruik van cookies op onze websites en ondubbelzinnige/uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld. Meer informatie.

Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel

Steel de show tijdens het kerstdiner met een prachtig Kersttoetje van Brownies en stroopwafelsterren.

4 stuks

Eenvoudig 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel

Voor het kersttoetje:

1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
50 g boter
500 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
2 el suiker
1 pak stroopwafel s

Bereiding

Bereiding

1

Bak de brownies volgens de aanwijzingen op het pak.

Elektrische oven: 180°C

Heteluchtoven: 160°C

Baktijd: 40 Min.

2

Laat de Brownies afkoelen en snijd 'm in kleinere stukken.

3

Klop de slagroom met de Klop-Fix en suiker stijf.

4

Steek met ster-uitstekers grote en kleine sterren uit de stroopwafels. Met de resten van de stroopwafel kun je ook nog lekkere recepten maken: bijv. Winterse Eton Mess met Stoofpeertjes en Stroopwafel)

5

Vul glaasjes of een grote glazen schaal met een laag stukjes brownie, een laag slagroom en weer een laag stukjes brownie.

6

Bedek het toetje voor de helft met de stroopwafelsterren.

Voedingswaarden Voor het recept Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 5459kJ
1304kcal
1632kJ
390kcal
Vet 84g 25g
Koolhydraten 130g 39g
Eiwit 9.3g 2.8g