Flag

Revani

16 porties
Gemakkelijk
25
Eenvoudig traditionele, zoete cake gemaakt van griesmeel en siroop. Wie ga jij ermee verrassen?
Revani is de zoete droom van elke zoetekauw en met de zelfgemaakte Revani van Dr. Oetker maak je deze droom werkelijkheid! Deze heerlijke, zachte cake doordrenkt met suikersiroop is een feestje voor je smaakpapillen En het leuke is dat je met de mix van Dr. Oetker heel eenvoudig zelf Revani ku...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de revani
1 pakDr. Oetker Revani
3eieren
100 mlmelk
800 mlwater
400 gkristalsuiker
1 elcitroensap
Extra nodig
springvorm Ø 24cm
Dr. Oetker Bakspray of boter om in te vetten
beslagkom
mixer met gardes
steelpan
lepel

Gemaakt met:

1

Voorbereiden

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Vet de springvorm in met boter of bakspray.

3

Siroop bereiden

Doe het water en de kristalsuiker in een pan en breng dit aan de kook.

4

Voeg het citroensap toe en laat het 5 minuten koken, regelmatig roeren.

5

Haal de siroop van het fornuis en laat het afkoelen.

6

Revani beslag bereiden

Doe de mix voor revani, de eieren en de melk in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

7

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

8

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

9

Revani bakken

Bak de revani in het midden van de voorverwarmde oven in 35-40 minuten gaar en goudbruin,

Baktijd: 35 - 40 Minuten

10

Laat de revani 1-2 minuten afkoelen in de springvorm.

11

Revani bereiden

Snijd de revani in ca. 16 stukjes. Doe dat voorzichtig, niet met het mes over de bodem om beschadiging van de bakvorm te voorkomen.

12

Schenk de afgekoelde siroop geleidelijk over de revani heen met behulp van een juslepel of grote lepel.

13

Wacht tot de revani de siroop volledig heeft opgenomen.

14

Verwijder de rand van de springvorm en laat de revani afkoelen.