Flag

Aardbeien kwarktaart met chocolade ganache

8 - 12 taartpunten
Gemakkelijk
165
Chocolade en aardbeien, yes! Deze zomerkoninkjes kwarktaart met aardbeien en chocolade beloofd weer zonnige dagen!
Stel je eens voor: een prachtige, luchtige kwarktaart aardbei met een bodem van krokante koekjes, overgoten met een rijke en romige chocolade ganache en gedecoreerd met heerlijke verse aardbeien. Is jouw mond al aan het wateren? Deze kwarktaart is niet alleen een streling voor het oog, maar oo...
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de kwarktaart aardbei choco
1 pakDr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
60 gboter of margarine
500 gmagere kwark
250 mlslagroom
300 mlwater op kamertemperatuur
50 gDr. Oetker Smeltchocolade Puur
150 gaardbeien
Voor de ganache decoratie
250 mlslagroom
240 gDr. Oetker Smeltchocolade Puur
250 gaardbeien
Extra nodig
springvorm Ø 24 cm
beslagkom
mixer met gardes
pan met bijpassende schaal voor au bain-marie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kwarktaart Aardbeismaak
Picture - Dr. Oetker Smeltchocolade Puur
Picture - Dr. Oetker Smeltchocolade Puur
1

Voorbereiden

Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.

2

Smelt 60 gram boter in een pannetje.

3

Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

4

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel.

5

Kwarktaart aardbei bereiden

Doe de 300 ml water, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

6

Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.

7

Pureer de aardbeien zacht met de hand met behulp van een vork of maak gebruik van een blender.

8

Voeg de aardbeienpuree en de chocoladedruppels toe aan het kwarktaartbeslag, roer dit rustig door elkaar en schenk het taartmengsel over de bodem.

9

Laat de kwarktaart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast.

Opstijftijd: 150 Minuten

10

Maak een ganache

Schenk de slagroom in een vuurvaste schaal of kom en verwarm deze au bain-marie (laat deze niet koken).

11

Doe 240 g Dr. Oetker Smeltchocolade in een schaal en schenk vervolgens de verwarmde slagroom erover. Laat vier minuten rusten.

12

Roer vervolgens de gesmolten chocolade en de slagroom door elkaar.

13

Toppen en decoreren

Leg de aardbeien op de kwarktaart en versier deze met de chocolade ganache. Optioneel kun je ook eerst de kwarktaart omhullen met de chocolade ganache en vervolgens de aardbeien erop plaatsen.