Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Mudpie met salted caramel

Voor de choco liefhebbers is er natuurlijk deze hemelse Mudpie met salted caramel.

12 taartpunten

Wat bakervaring gewenst 20 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Mudpie met salted caramel

Voor de mudpie:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Kruimelbodem
65 g boter
1 el cacao
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de vulling:

1 blikje gecondenseerde melk
snufje zout
200 g pure chocolade
165 ml slagroom

Extra nodig:

springvorm 22 cm
bakpapier
Dr. Oetker Bakspray of boter om in te vetten
steelpan

preparation

Bereiding

1

Eenvoudige salted caramel maken

Begin een aantal uren of dag van te voren met het maken van de karamelsaus. Plaats het blikje gecondenseerde melk met suiker in een diepe pan gevuld met water (verwijder eerst het etiket). Zorg dat het blikje onder water staat en breng het water aan de kook. Zodra het water kookt breng je de temperatuur omlaag zodat je het water voortdurend tegen de kook aan houdt. Laat dit minimaal drie uur staan. Mocht het water onder de rand van het blikje dreigen te zakken, vul het water dan aan en breng weer tegen de kook. Na drie uur is je karamelsaus gereed. Voeg naar smaak een snufje (zee)zout toe. 

2

Voorbereiding

Verwarm de oven voor. Plaats het rooster midden in de oven.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

3

Kruimelbodem

Smelt de boter in een pannetje. Doe de mix voor kruimelbodem, vanillesuiker en cacao in een beslagkom en giet hier de gesmolten boter bij. Roer dit goed door.

4

Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem. Doe het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van de lepel.

5

Bak de bodem 15 minuten in een voorverwarmde oven. Laat daarna de bodem afkoelen op een rooster.

Elektrische oven: 190 °C

Heteluchtoven 170 °C

6

Verdeel de helft van de zelfgemaakte salted caramelsaus over de kruimelbodem.

7

Chocolade ganache

Verwarm in een steelpan de slagroom tegen het kookpunt aan. Verwarm in een andere pan, op een laag vuur, de pure chocolade. Zodra je ziet dat de chocolade begint te smelten, kun je het vuur uitzetten en de chocolade rustig door laten smelten.

8

Schenk de warme slagroom op de gesmolten chocolade en roer dit goed door, zodat het een mooi glad mengsel is.

9

Giet het warme chocolade mengsel in de taartvorm en laat de Mudpie tenminste 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Voedingswaarden Voor het recept Mudpie met salted caramel

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1185 kJ
283 kcal
1411 kJ
337 kcal
Vet 19.56 g 23.28 g
Koolhydraten 21.34 g 25.41 g
Eiwit 4.79 g 5.70 g