Spray de vormpjes in.
Smelt de boter in een steelpan en roer de kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Verdeel het bodemmengsel over de springvormpjes en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vormpjes voor circa 10 minuten in de koelkast.
Doe het water (300 ml, op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom in een kom en mix op de laagste stand tot een glad mengsel. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en de slagroom direct uit de koelkast.
Voeg de kwarktaart mix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een gladde massa.
Klop het daarna op de hoogste stand in 2½ minuut tot een luchtige massa.
Verdeel de kwarktaartmix over de verschillende kruimelbodempjes. Laat de taartjes vervolgens minimaal 2½ uur opstijven in de koeling.
Opstijftijd: 150 Minuten
Klop de slagroom met de suiker en Klop-Fix stijf met de mixer met gardes. Vul een spuitzak met de slagroom.
Rasp de chocolade grof en verdeel over de kwarktaartjes. Spuit vervolgens met de spuitzak een rond nestje op de kwarktaartjes en leg hier de chocolade praline-eitjes in.
Vergelijkbare recepten
Kwarktaart
Kwarktaart
Kwarktaart