
Vegan bananenmuffins met pinda en chocolade
Gemaakt met:
Haal de bakplaat uit de oven, zet hier de muffinvormpjes op (gebruik geen muffinblik!) en verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 190 °C
Temperatuur heteluchtoven: 180 °C
Smelt de boter samen met de pindakaas in een steelpan. En snijd 8 plakjes van de banaan en houd deze apart. Hak de pinda’s fijn en bewaar een eetlepel voor bovenop.
Prak de rest van de banaan in een beslagkom en voeg de pindakaas toe. Voeg de muffinmix, de zonnebloemolie en het water toe en mix het geheel in een halve minuut op de laagste stand tot een glad beslag. Je hoeft het niet luchtig te kloppen. Spatel als laatste de gehakte pinda’s en stukjes chocolade erdoor.
Verdeel het beslag met een ijslepel over de muffinvormpjes. Decoreer de muffins met de plakjes banaan, pinda’s en wat chocolate chips.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-23 minuten gaar. De muffins zijn gaar als je met je vinger licht op de muffin drukt en deze terugveert.
Vergelijkbare recepten

Vegan muffins met framboos en pistache

Muffinkuikens

Vegan bananenmuffin met pecan en maple syrup

Appel-kruimelmuffins (Vegan)

Vegan muffins

Vegan muffins met noten en chocolade

Rabarber Muffins

Vegan carrot muffins
