Zoete Paasbrood vlecht

Lekker voor tijdens de Paasbrunch: dit zoete, gevlochten Paasbrood met een laagje gebaksglazuur er overheen.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Bakgerei:

mixer met deeghaken
bakpapier

Voor het paasbrood:

500 g tarwebloem
2 zakjes Dr. Oetker Gist
1 tl zout
300 ml melk
50 g boter op kamertemperatuur
50 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor het bestrijken en versieren:

1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de zoete paasbrood vlecht

Meng bloem, gist en zout in een kom. Voeg melk, boter en de Citroenrasp toe en kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een elastisch deeg.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 20 Minuten

2

Verdeel het deeg in drie gelijke delen (van ca. 300 g) en vorm hiervan dikke rolletjes. Laat de deegrolletjes op een plank afgedekt met een theedoek ongeveer 15 minuten rusten, bij kamertemperatuur.

3

Rol met de handen, de deegrolletjes uit tot slierten met een lengte van ongeveer 50 cm.

4

Leg de slierten verticaal naast elkaar. Druk ze aan de bovenkant op elkaar en vouw dit stukje naar onderen weg. Maak van de drie slierten een vlecht. Druk de eindjes op elkaar en vouw dit stukje weer naar onderen weg.

5

Leg de deegvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het paasbrood af met een droge theedoek en laat deze minimaal 60 minuten rijzen op een warme plaats. Het deeg moet ongeveer 2 keer zo groot worden. Verwarm de oven voor.

6

Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat het brood op een rooster uitdampen en afkoelen.

7

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. En schenk het over de paasbrood vlecht. Volg hierbij de vlechtlijnen, maar laat de vlakjes onbedekt.

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12560 kJ
3000 kcal
1147 kJ
274 kcal
Vet 56.44 g 5.15 g
Koolhydraten 525.49 g 47.95 g
Eiwit 86.42 g 7.89 g
Cookies- en analytische instellingen

We zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe je onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde content of aanbiedingen op hun platforms. Als je hiermee akkoord gaat, klik je op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen en je toestemming intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn kunnen ze niet uitgeschakeld worden.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe je onze website gebruikt om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

no

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op jouw behoeften, verzamelen we hoe je op onze website komt en hoe je omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om je account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

no