Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Zoete Paasbrood vlecht

Lekker voor tijdens de Paasbrunch: dit zoete, gevlochten Paasbrood met een laagje gebaksglazuur er overheen.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Bakgerei:

mixer met deeghaken
bakpapier

Voor het paasbrood:

500 g tarwebloem
2 zakjes Dr. Oetker Gist
1 tl zout
300 ml melk
50 g boter op kamertemperatuur
50 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor het bestrijken en versieren:

1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de zoete paasbrood vlecht

Meng bloem, gist en zout in een kom. Voeg melk, boter en de Citroenrasp toe en kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een elastisch deeg.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 20 minuten

2

Verdeel het deeg in drie gelijke delen (van ca. 300 g) en vorm hiervan dikke rolletjes. Laat de deegrolletjes op een plank afgedekt met een theedoek ongeveer 15 minuten rusten, bij kamertemperatuur.

3

Rol met de handen, de deegrolletjes uit tot slierten met een lengte van ongeveer 50 cm.

4

Leg de slierten verticaal naast elkaar. Druk ze aan de bovenkant op elkaar en vouw dit stukje naar onderen weg. Maak van de drie slierten een vlecht. Druk de eindjes op elkaar en vouw dit stukje weer naar onderen weg.

5

Leg de deegvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het paasbrood af met een droge theedoek en laat deze minimaal 60 minuten rijzen op een warme plaats. Het deeg moet ongeveer 2 keer zo groot worden. Verwarm de oven voor.

6

Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat het brood op een rooster uitdampen en afkoelen.

7

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. En schenk het over de paasbrood vlecht. Volg hierbij de vlechtlijnen, maar laat de vlakjes onbedekt.

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12560kJ
3000kcal
1147kJ
274kcal
Vet 0g 0g
Koolhydraten 0g 0g
Eiwit 0g 0g