Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Zoete Paasbrood vlecht

Lekker voor tijdens de Paasbrunch: dit zoete, gevlochten Paasbrood met een laagje gebaksglazuur er overheen.

1 stuk

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Bakgerei:

mixer met deeghaken
bakpapier

Voor het paasbrood:

500 g tarwebloem
2 zakjes Dr. Oetker Gist
1 tl zout
300 ml melk
50 g boter op kamertemperatuur
50 g Dr. Oetker Citroenrasp

Voor het bestrijken en versieren:

1 ei losgeklopt
1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit

preparation

Bereiding

1

Zo maak je de zoete paasbrood vlecht

Meng bloem, gist en zout in een kom. Voeg melk, boter en de Citroenrasp toe en kneed het met een mixer met deeghaken op de hoogste stand in ca. 5 minuten tot een elastisch deeg.

Elektrische oven: 200 °C

Heteluchtoven 180 °C

Baktijd: ongeveer 20 minuten

2

Verdeel het deeg in drie gelijke delen (van ca. 300 g) en vorm hiervan dikke rolletjes. Laat de deegrolletjes op een plank afgedekt met een theedoek ongeveer 15 minuten rusten, bij kamertemperatuur.

3

Rol met de handen, de deegrolletjes uit tot slierten met een lengte van ongeveer 50 cm.

4

Leg de slierten verticaal naast elkaar. Druk ze aan de bovenkant op elkaar en vouw dit stukje naar onderen weg. Maak van de drie slierten een vlecht. Druk de eindjes op elkaar en vouw dit stukje weer naar onderen weg.

5

Leg de deegvlecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Dek het paasbrood af met een droge theedoek en laat deze minimaal 60 minuten rijzen op een warme plaats. Het deeg moet ongeveer 2 keer zo groot worden. Verwarm de oven voor.

6

Bestrijk de vlecht met losgeklopt ei. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat het brood op een rooster uitdampen en afkoelen.

7

Verwarm het Gebaksglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. En schenk het over de paasbrood vlecht. Volg hierbij de vlechtlijnen, maar laat de vlakjes onbedekt.

Voedingswaarden Voor het recept Zoete Paasbrood vlecht

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 12560 kJ
3000 kcal
1147 kJ
274 kcal
Vet 56.44 g 5.15 g
Koolhydraten 525.49 g 47.95 g
Eiwit 86.42 g 7.89 g