Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Wuppie mini cupcakes

Daar word je toch vrolijk van! Schattige kleine wuppies gemaakt van mini cupcakes.

24 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wuppie mini cupcakes

Bakgerei:

rolstok (of ander rond voorwerp)
spuitmondje met kleine gaatjes
spuitzak
cocktailprikker
mixer met garden

Voor de mini cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel of Chocolade
100 g margarine
2 eieren (op kamertemperatuur)
100 ml melk

Voor de botercrème:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter (zachte)
125 ml melk (koud)
Dr. Oetker Kleurstoffen (alleen de rode)

Voor de wuppies decoratie:

75 - 100 g marsepein (rood)
Dr. Oetker Rolfondant wit
stift met zwarte eetbare inkt

preparation

Bereiding

1

Mini cupcakes bakken

Bak de mini cupcakes zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven 170 °C

Inclusief Midden

Baktijd: 15 - 17 minuten

2

Rol de rode marsepein uit tot een dunne plak en snij er een groot hart uit.

3

Maak de botercrème zoals aangegeven op de verpakking en voeg er achteraf enkele druppels rode kleurstof aan toe. Je zult zien dat de botercrème mooi roze wordt. Bestrijk het rode hart met een beetje botercrème.

4

Plak de mini cupcake op het hart.

5

Doe de roze botercrème in een spuitzak met een spuitmondje (bijvoorbeeld Wilton 233 Multi-open Carded). Spuit nu allemaal kleine toefjes op de mini cupcake. Zorg dat de sliertjes rechtop blijven staan zodat je een pluizige wuppie krijgt. Begin aan de onderkant en werk naar boven.

6

Steek vier kleine hartjes uit de marsepein. Neem een cocktailprikker (of half cakepop stokje) en plak aan de bovenkant twee hartjes tegen elkaar.

7

Steek de stokjes bovenin de wuppie.

8

Rol van witte fondant twee gelijke bolletjes en druk ze een beetje plat. Teken er met een stift met eetbare inkt twee zwarte pupillen op. Plak deze oogje op de Wuppie minicupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Wuppie mini cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 708kJ
169kcal
1608kJ
384kcal
Vet 10.84g 24.64g
Koolhydraten 12.94g 29.40g
Eiwit 2.05g 4.67g