Flag

Wolken Kokos Chocotaart

12 taartpunten
Gemakkelijk
20
Een hemels luchtige choco-kokostaart, gevuld met romige slagroom.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Bakgerei
bakpapier
springvorm (24 cm)
mixer met gardes
zeef
Voor de chocoladetaart
1 pakDr. Oetker Wolken Choco-Kokos
200 mlslagroom
3eieren
Voor decoratie
1 zakjeDr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
25 gsuiker
20 gextra pure chocoladevlokken
250 mlslagroom

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Wolken Choco Kokos cake bakken

Verwarm de oven voor. Bereid het beslag Wolken Choco Kokos volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou een klein beetje kokos-poedersuiker achter de hand om de cake later mee te versieren.

Baktijd: 55 - 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Draai de afgekoelde Wolken cake om en verwijder het bakpapiertje. Plaats de taart met de bovenkant naar boven op een groot bord.

3

De taartvulling

Klop de slagroom met Vanillesuiker, Klop-fix en de suiker stevig. Snijd de taart door en vul de chocoladetaart met de helft van de opgeklopte slagroom.

4

De taart versieren

Bestrijk de bovenkant van de Choco Kokos taart met de rest van de slagroom en decoreer de taart met chocolade vlokken. Strooi een klein beetje van de overgebleven kokos-poedersuiker over de taart.