Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Wolken Citroen Regenboogtaart

Vrolijke kleuren in de Wolken Citroen cake, ook heel leuk voor een kinderverjaardagstaart!

10 - 12 taartpunten

Voor ervaren bakkers 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wolken Citroen Regenboogtaart

:

Bakpapier
Springvorm Ø24 cm
Mixer met garden
Fijn zeefje
Kommetjes/bakjes
Theelepel
1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen
200 ml slagroom
3 eieren

preparation

Bereiding

1

Beslag

Bereid het beslag voor de Wolken cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel het beslag over 3 tot 5 kommetjes (afhankelijk van hoeveel kleuren je de regenboogtaart wilt geven).

2

Regenboogtaart beslag kleuren

Voeg per kommetje met beslag een paar druppels kleurstof toe om een lichte kleur te creëren, voeg meer kleurstof toe om bijvoorbeeld een donkere kleur te creëren. Wanneer je bijvoorbeeld een paarse kleur wilt maken, voeg je een paar druppels blauw en rood aan het beslag toe. Roer nu met een theelepel het beslag en de kleurstof goed door, tot alles goed gemengd is en egaal van kleur is. Schep met een eetlepel afwisselend de diverse gekleurde beslagen in de springvorm, herhaal dit totdat al het regenboogtaart beslag in de springvorm zit.

3

Bakken

Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag. Bak de regenboogtaart in 50 - 55 minuten gaar. Laat de taart zonder de springvorm afkoelen op een rooster. Bestrooi de regenboogtaart vlak voor het serveren met de rest van de poedersuiker.

Elektrische oven: 160 °C

Heteluchtoven 140 °C

Baktijd: 50 - 60 minuten

Voedingswaarden Voor het recept Wolken Citroen Regenboogtaart

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 950 kJ
227 kcal
1340 kJ
320 kcal
Vet 8.54 g 12.03 g
Koolhydraten 33.81 g 47.62 g
Eiwit 3.34 g 4.70 g