Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De orginele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Voor de meringue:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Meringue
60 ml water

Voor de Eton Mess:

700 g stoofperen (zelfgemaakt of uit pot)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
2 stroopwafels

Bereiding

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120°C

Heteluchtoven: 110°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 60 Min.

2

Doe de mix en het water in een smalle beslagkom en meng het kort door elkaar.

3

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

4

Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten gaar. Laat de oven dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.

5

Eton Mess maken:

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.

6

Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

7

Laat de stoofpeertjes uitlekken.

8

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.

9

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 56037kJ
13375kcal
318kJ
76kcal
Vet 43g 0.2g
Koolhydraten 999.99g 16g
Eiwit 179g 1g