Cookies op onze websites

Cookies op onze websitesWij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te gaan op deze site (te navigeren, scrollen, etc.)  of door deze tekst weg te klikken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De orginele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Voor de meringue:

2 eiwitten
140 g suiker
1 el maizena (bijv. Koopmans)

Voor de Eton Mess:

700 g stoofperen (zelfgemaakt of uit pot)
250 ml slagroom
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
2 stroopwafels

Extra nodig:

bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met garden
4 glazen of kommetjes

Bereiding

Bereiding

1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Elektrische oven: 120°C

Heteluchtoven: 110°C

Inclusief: Midden

Baktijd: 60 Min.

2

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

4

Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten op 120º C gaar. Laat de oven hierna dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.

5

Eton Mess maken:

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.

6

Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

7

Laat de stoofpeertjes uitlekken.

8

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.

9

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.

Voedingswaarden Voor het recept Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 56158kJ
13402kcal
318kJ
76kcal
Vet 43g 0.2g
Koolhydraten 999.99g 16g
Eiwit 178g 1g