Flag

Winterse Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels

4 porties
Gemiddeld
40
Eton Mess is een traditioneel Engels toetje. De orginele versie maak je met schuim, room en fruit. Speciaal voor de koude dagen maken wij de Eton Mess met stoofpeertjes en stroopwafels.
Logo Image
Baktips
Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.
Baktips
De Meringues kun je ruim van te voren maken. Verpak ze luchtdicht en bewaar de meringues buiten de koelkast. Ze blijven ongeveer drie dagen goed.
Baktips
Ook lekker: voeg een beetje kaneel toe aan de slagroom voor een extra Winterse smaak in jouw Eton Mess.
Extra informatie
Een beetje meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de meringue
2eiwitten
140 gsuiker
1 elmaizena (bijv. Koopmans)
Voor de Eton Mess
700 gstoofperen (zelfgemaakt of uit pot)
250 mlslagroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix
Dr. Oetker Zachte Parels Zilver
2stroopwafels
Extra nodig
bakplaat
bakpapier
beslagkom
mixer met gardes
4glazen of kommetjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Haal de bakplaat uit de oven en leg hierop bakpapier. Verwarm de oven voor, bij voorkeur heteluchtoven.

Positie rooster: Midden

Baktijd: 60 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 120 °C

Temperatuur heteluchtoven: 110 °C

2

Zorg dat de kom vetvrij is, dit kun je doen door de kom schoon te maken met citroensap. Klop met de mixer op de hoogste stand in 4 minuten de eiwitten en de helft van de suiker door elkaar. Meng daarna de andere helft van de suiker met de maïzena en voeg deze ook toe. Klop het nog ongeveer een halve minuut. Als je mooie pieken kunt maken en de kom op de kop kunt houden is de meringue stijf genoeg.

3

Maak met twee eetlepels een aantal meringues op de bakplaat. Deze hoeven niet mooi van vorm te zijn, want je breekt ze later in stukken.

4

Bak de Meringue in ongeveer 60 minuten op 120º C gaar. Laat de oven hierna dicht en laat de Meringues ongeveer twee uur drogen.

5

Eton Mess maken

Breek de meringues in stukken, verkruimel de stroopwafels.

6

Klop de slagroom met de Klop-fix stijf en meng er de verkruimelde stroopwafels door.

7

Laat de stoofpeertjes uitlekken.

8

Vul mooie glaasjes met: een laagje stoofperen, een laagje stroopwafel-slagroom, een laagje meringuestukken. Herhaal dit tot de glaasje mooi vol zijn.

9

Maak de Eton Mess extra feestelijk door er een paar zilveren parels over te strooien.

Baktips

  • Maak de Eton Mess vlak voordat je 'm serveert, anders trekt het vocht van de stoofpeertjes en slagroom in de meringue.
  • De Meringues kun je ruim van te voren maken. Verpak ze luchtdicht en bewaar de meringues buiten de koelkast. Ze blijven ongeveer drie dagen goed.
  • Ook lekker: voeg een beetje kaneel toe aan de slagroom voor een extra Winterse smaak in jouw Eton Mess.