Cookies op onze websites

Wij houden op de eerste plaats van zelfgebakken “cookies”. En wij hopen jij natuurlijk ook ;)  

Daarnaast plaatsen wij digitale “cookies” om jouw bezoek aan onze site zo optimaal mogelijk te maken. Wij en onze partners willen tevens begrijpen hoe jij onze site gebruikt. 

Door verder te klikken op deze site of door op “toestemming” te drukken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies op onze website en ondubbelzinnige / uitdrukkelijke toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens die met deze cookies zijn verzameld.

Voor meer informatie over (digitale) cookies, of hoe je deze kan verwijderen, bezoek onze privacy en cookie verklaring

Veel leesplezier!

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Windmolen Cupcakes

Een windmolentje op een cupcake: lekker en vrolijk!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Windmolen Cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de groene botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen groene en gele

Voor de windmolen:

100 g marsepein rood
100 g marsepein blauw
100 g marsepein oranje
Dr. Oetker Rolfondant wit
1 beker Dr. Oetker Choco Dip wit

Bakgerei:

mixer met garden
1 doosje Dr. Oetker Cupcake Vormpjes
spuitzak
spuitmondje met kleine gaatjes
10 cakepopstokjes
eierdoos
plasticfolie
uitsteekvormpje rond 2 cm
kunststof roller
glas gevuld met suiker/rijst/decoratiezand of een piepschuim blok
bakpapier

Bereiding

Bereiding

1

Cupcakes bakken:

Bak de cupcakes en volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Laat ze na het bakken goed afkoelen.

2

Cakepops bakken:

Bak de cupcakes volgens de aanwijzingen op het pak en laat ze na het bakken goed afkoelen op een rooster.

3

Haal de cupcakes uit de vormpjes en verkruimel ze in een grote kom. Voeg de MonChou toe en kneed dit goed door de kruimels. Rol kleine bolletjes van ongeveer 3 cm doorsnede van het mengsel (circa 16 bolletjes). Leg de bolletjes in de eierdoos (bedekt met huishoudfolie) of op een bord (met bakpapier) en zet ze 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.

4

Verwarm de Choco Dip. Doop 1 cm van het stokje in de Choco Dip. Prik het cakebolletje op het stokje. Doordat het cakebolletje nog koud is, stolt de Choco Dip snel en zit het stokje goed vast in het cakebolletje. Zet het bolletje met het stokje dan terug in de eierdoos of op een bord. Doe dit met alle cakepops en laat ze dan 15 minuten staan op uit te harden.

5

Gras van botercrème

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking en voeg er druppels gele en blauwe kleurstof aan toe totdat de botercrème egaal groen kleurt. Doe de groene botercrème in een spuitzak met een spuitmondje met allemaal kleine gaatjes, zodat je gras kan spuiten. Met een heel klein sterspuitmondje kan het ook.

6

Spuit op de gehele bovenkant van de cupcake kleine toefjes zodat het lijkt alsof het gras is.

7

De windmolen van marsepein:

De windmolen van marsepein:

Rol een stuk rode marsepein uit tot een plak en haal er een vierkant uit van ongeveer 5 cm x 5 cm.

8

Rol ook een stuk blauwe marsepein uit tot een plak en haal daar ook een vierkant van 5 cm x 5 cm uit. Haal uit een uitgerolde dunne plak witte fondant kleine rondjes en plak deze in een patroon op het blauwe vierkant. Rol daarna nog even heel zachtjes met een roller er overheen zodat de rondjes goed in de blauwe marsepein zakken. Plak het blauwe vierkant nu op het rode vierkant.

9

Snijd met een mesje vanuit elke hoek schuin naar het midden.

10

Vouw alle hoekjes om naar binnen en je ziet het rode marsepein nu naar boven komen.

11

Als alle hoekjes naar binnen zijn gevouwen, plak je ze in het midden vast met een plat bolletje oranje marsepein.

12

Verwarm de Chocodip wit en voeg er enkele druppels gele en rode kleurstof aan toe en roer goed door totdat er een egale oranje kleur ontstaat.

13

Dip de cakepops in de oranje chocodip en laat ze goed uitlekken. Zet ze in een glas (evt. gevuld met rijst of suiker) en laat de cakepops drogen.

14

Als de cakepops bijna droog zijn plak je de windmolen er met behulp van nog wat extra Choco Dip op. Leg de cakepop met de windmolen naar beneden op een bakpapiertje te drogen.Zet de windmolens als ze droog zijn in de cupcakes.

Voedingswaarden Voor het recept Windmolen Cupcakes

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 2042kJ
491kcal
1666kJ
400kcal
Vet 32g 26g
Koolhydraten 45g 37g
Eiwit 5.9g 4.8g