Cookies op onze websites

Cookies zijn niet alleen lekker, ze zorgen er ook voor dat je op onze site de beste gebruikerservaring krijgt voorgeschoteld. We gebruiken cookies om onze website goed te laten functioneren en steeds verder te verbeteren. We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Als je klikt op “Accepteren” ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Je kunt hier ons cookiebeleid nalezen, en op elk gewenst moment je instellingen inzien of wijzigen. Klik hier voor meer informatie.

Noodzakelijke (functionele) cookies
Deze cookies zijn noodzakelijk om onze website goed te laten functioneren.
Noodzakelijke en analytische cookies
Statistische of analytische cookies gebruiken we om jouw gedrag op onze website te meten. Ze geven ons antwoord op vragen als: Hoe lang blijven mensen op de site? Waar zoeken ze naar? Hoeveel bezoekers heeft onze website? Deze data gebruiken we vervolgens om de gebruiksvriendelijkheid en klantervaring van de website te verbeteren.
Noodzakelijke, analytische en marketing cookies
We gebruiken ook tracking of marketing cookies om je gepersonaliseerde content te kunnen aanbieden. Dit type cookies gebruiken we ook om je relevante advertenties te kunnen tonen op andere websites. Voor het plaatsen van deze cookies hebben we toestemming nodig. Marketing cookies worden dus alleen geplaatst met jouw akkoord.

Windmolen Cupcakes

Een windmolentje op een cupcake: lekker en vrolijk!

12 cupcakes

Wat bakervaring gewenst 60 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Windmolen Cupcakes

Voor de cupcakes:

1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
100 g margarine
2 eieren
100 ml melk

Voor de groene botercreme:

1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème
100 g roomboter
125 ml melk
Dr. Oetker Kleurstoffen groene en gele

Voor de windmolen:

100 g marsepein rood
100 g marsepein blauw
100 g marsepein oranje
Dr. Oetker CupCake Rolfondant

Extra nodig:

beslagkom
mixer met garden
8 Cupcake vormpjes bijv. oranje
spuitzak
spuitmondje met kleine gaatjes of kleine kartel
bakpapier
kunststof roller
uitsteekvormpje rond 2 cm

preparation

Bereiding

1

Cupcakes bakken

Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor. Meng een beslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de cupcakevormpjes op de bakplaat, vul deze voor ca de helft tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes en laat ze na het bakken goed afkoelen.

Elektrische oven: 175 °C

Heteluchtoven 170 °C

Baktijd: 20 - 25 minuten

2

Gras van botercrème

Maak de botercrème zoals aangegeven staat op de verpakking en voeg er druppels gele en blauwe kleurstof aan toe totdat de botercrème egaal groen kleurt. Doe de groene botercrème in een spuitzak met een spuitmondje met allemaal kleine gaatjes, zodat je gras kan spuiten. Met een heel klein sterspuitmondje kan het ook.

3

Spuit op de gehele bovenkant van de cupcake kleine toefjes zodat het lijkt alsof het gras is.

4

De windmolen van marsepein

Rol op een werkbladbekleed met bakpapier, een stuk rode marsepein uit tot een plak en haal er een vierkant uit van ongeveer 5 cm x 5 cm.

5

Rol ook een stuk blauwe marsepein uit tot een plak en haal daar ook een vierkant van 5 cm x 5 cm uit. Haal uit een uitgerolde dunne plak witte fondant kleine rondjes en plak deze in een patroon op het blauwe vierkant. Rol daarna nog even heel zachtjes met een roller er overheen zodat de rondjes goed in de blauwe marsepein zakken. Plak het blauwe vierkant nu op het rode vierkant.

6

Snijd met een mesje vanuit elke hoek schuin naar het midden.

7

Vouw alle hoekjes om naar binnen en je ziet het rode marsepein nu naar boven komen.

8

Als alle hoekjes naar binnen zijn gevouwen, plak je ze in het midden vast met een plat bolletje gekleurde marsepein.

9

Steek een cakepop- of lollystokje in de windmolen. Of maak een glazuur met wat poedersuiker en een drupje water en plak hier mee de molen op het stokje. Zorg dat ze goed stevig bevestigd zijn en steek vervolgens een molentje in iedere cupcake.

Voedingswaarden Voor het recept Windmolen Cupcakes

Per Portie/Stuk Per 100 g / ml
Energie 1624 kJ
388 kcal
1549 kJ
370 kcal
Vet 24.18 g 23.03 g
Koolhydraten 36.65 g 34.90 g
Eiwit 5.41 g 5.15 g