Wij gebruiken cookies om deze site optimaal te laten werken. Graag vragen wij jouw akkoord om gebruik te blijven maken van cookies. Meer informatie.

Wafeltaart met room en roodfruit 

Maak van zelfgebakken wafels een heerlijke taart. Gevuld met room, rood fruit en een blaadje munt.

4 porties

Wat bakervaring gewenst 40 Minuten

Ingrediënten

Ingrediënten

Voor het recept Wafeltaart met room en roodfruit 

Voor de wafels:

100 g boter of margarine
60 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker
snufje zout
2 eieren
180 g bloem
½ tl Dr. Oetker Backin
175 ml karnemelk
2 el honing

Voor de vulling:

150 g aardbeien
150 g frambozen
1 beker slagroom
1 - 2 zakje Dr. Oetker Klop-Fix
125 g kwark
60 g suiker
2 el citroensap

Voor decoratie:

gepelde pistachenoten gehakte
munt naar smaak
poedersuiker

Extra nodig:

wafelijzer

Bereiding

Bereiding

1

Recept voor wafels:

Doe de boter in een kom. Meng met een mixer de boter zacht en voeg beetje bij beetje de suiker, vanillesuiker en het snufje zout toe. Meng het tot goed gemengd is. Mix het daarna 1/2 minuten op de hoogste stand door.

2

Meng de bloem met Backin, voeg het beetje bij beetje en afwisselend met de karnemelk in delen toe aan het botermengsel. Mix ondertussen met de mixer op de middelste stand. Voeg daarna de honing toe en mix het nog even goed door.

3

Wafels bakken:

Vet het wafelijzer in met een beetje boter of bakspray. Zet het wafelijzer op de middelste temperatuur en laat het goed warm worden. Controleer eventueel de handleiding van het wafelijzer.

4

Vul het wafelijzer met het wafelbeslag. Bak de wafels goudbruin en krokant. Het is een afhankelijk van de grootte van het wafelijzer hoe lang ze moeten bakken. Bak in totaal vier wafels.

5

Voor de roomvulling:

Klop de slagroom stijf met 1 en 2 zakjes Klop-Fix. Meng in een andere kom de kwark, suiker en citroensap. Spatel de geklopte slagroom erdoor.

6

Was de frambozen en aardbeien en dep ze droog. Snij ongeveer een derde van de aardbeien in plakjes (ongeveer 100 gram).

7

Leg een wafel op een mooi serveerbord. Bestrijk de wafel met ongeveer een kwart vanhet slagroom-kwarkmengsel. Verdeel een kwart van de frambozen en eenderde van de aardbeienplakjes over de room. Leg de volgende wafel er bovenop en herhaal dit.

8

Bestrijk de bovenste wafel met het overgebleven kwark-slagroom mengsel. Verdeel de hele aardbeien en de laatste frambozen er over. Strooi tot slot de gehakte pistachenoten er over.

9

Het lekkerst is om de wafeltaart gelijk te serveren. Wil je liever even wachten zet de wafeltaart tot serveren in de koelkast. Leg vlak voor het serveren de muntblaadjes op de taart en bestrooi de wafeltaart met poedersuiker.

Voedingswaarden Voor het recept Wafeltaart met room en roodfruit 

Per portie/stuk Per 100 g / ml
Energie 3540kJ
858kcal
970kJ
235kcal
Vet 47g 13g
Koolhydraten 87g 24g
Eiwit 16g 4.4g